Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liberalii recunosc care este marea lor problemă pentru turul II al alegerilor prezidențiale

bolojan

Preşedintele PNL Bihor, Ilie Bolojan, a declarat joi, în conferinţă de presă, că președintele Klaus Iohannis nu va avea probleme în a-și asigura al doilea mandat, dar singura problemă va fi prezența la vot pentru că există un curent de demobilizare, oamenii considerând că Iohannis este câștigător sigur.

Citește și: VIDEO Gest fără precedent la Guvern: Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a venit în conferință de presă cu un mesaj-protest

"Vom opta între două persoane şi între două direcţii diferite pentru România. Pentru orice om care urmăreşte scena politică din România, fără să facem calificări privind-o pe doamna Dăncilă, cred că este evident că dl Klaus Iohannis este, de departe, cel mai potrivit să fie ales în continuare în funcţia de preşedinte al României şi să reprezinte, aşa cum a făcut şi până acum, România, cu demnitate, în exterior, să susţină o direcţie bună de dezvoltare a acestei ţări şi politici publice care generează modernizarea ţării", a afirmat Ilie Bolojan. 

Liderul PNL Bihor a precizat cele două direcţii majore, reprezentate de cei doi candidaţi la alegerile prezidenţiale, în turul doi: România care se modernizează şi România care rămâne în urmă. 

Pe de o parte, a spus el, candidatul Klaus Iohannis a definit ce înseamnă România care se modernizează, România normală, în care garanţia îndreptării spre prosperitate este apartenenţa la Uniunea Europeană ce garantează accesul la pieţe economice, o politică externă suprapusă peste politica UE, cu o politică de securitate bazată pe parteneriatul cu SUA şi pe apartenenţa militară la blocul NATO, care susţine întărirea armatei europene, dar nu în afara NATO, cu relaţii civilizate cu toţi vecinii. 

"Acesta este drumul pe care România ar trebui să-l urmeze pentru a recupera cât mai rapid întârzierile pe care le avem", a subliniat Bolojan. 

De cealaltă parte, candidatul Viorica Dăncilă reprezintă, a precizat Bolojan, România care rămâne în urmă. 

"La 30 de ani de la Revoluţie, beneficiem de o energie cinetică începută cu votul de la europarlamentare, plus referendumul, prin care şase milioane de români au arătat că vor o justiţie normală în ţară. Vin alegerile prezidenţiale, urmează localele şi parlamentarele, ocazie ca această energie a modernizării să depăşească o zonă critică şi, într-adevăr, să se creeze condiţiile pentru ca România să scape de balastul rămas din regimul comunist. Este o realitate că PSD a guvernat peste 20 de ani din aceşti 30 de ani în România şi că, indiferent cât ar dori liderii lui să spună altceva, este partidul care are încorporate cele mai multe din tarele comunismului", a declarat Ilie Bolojan. 

Liderul PNL Bihor a enumerat aceste tare ca fiind: sistemul de pile şi relaţii de la PCR (favorizând nepotismul şi incompetenţa), preluarea instituţiilor în proprietatea partidului, credinţa că oamenii partidului sunt deasupra legii (tendinţe de modificări ale legilor în beneficiul infractorilor), statul umflat (care consumă resurse în defavoarea investiţiilor), preluarea minciunii şi a fricii, ca instrumente de conducere. 

"Doamna Viorica Dăncilă, creaţia lui Liviu Dragnea, este exponent al acestui sistem. Şi cred că oamenii tineri, care înţeleg încotro trebuie să meargă România, sunt conştienţi că votul de duminică este forţa cu care ei pot să arunce acest balast peste bord. Este o ocazie foarte importantă ca să aducem moştenirea comunistă acolo unde îi este locul, la un procent cât mai mic. Iar România, fără PSD, să scape de acest balast şi să existe condiţiile modernizării. Asta este, de fapt, esenţa votului de duminică: votul prin care România poate să scape de PSD," a declarat Bolojan. 

El a mai adăugat că electorii nu trebuie să considere că este de la sine înţeleasă câştigarea alegerilor de către Klaus Iohannis. 

"Da, este o premisă foarte de clară de la care pornim. Dar nu e totuna câţi oameni se vor prezenta la vot. Pentru că noi credem că nu votul în sine este o problemă, ci prezenţa la vot şi ideea că oricum Iohannis va câştiga. Forţa votului este în mâinile oamenilor şi fac apel la toţi concetăţenii noştri să participe la vot şi să voteze pentru România care se modernizează, pentru România normală şi, bineînţeles, pentru România fără PSD. Deci un vot raţional pentru Klaus Iohannis", a conchis Bolojan. 

Preşedintele PNL Oradea, Florin Birta, viceprimar al municipiului, a declarat că, în urma numeroaselor întâlniri cu cetăţenii, feedback-ul a fost unul pozitiv pentru candidatul PNL la prezidenţiale, dar a subliniat că prezenţa la vot este importantă. 

Viceprimarul Mircea Mălan a afirmat că impresia pe care şi-a făcut-o în campanie este că "oamenii simt o nevoie pronunţată de normalitate", deoarece "s-au săturat de gâlceavă şi de ceartă, aşteaptă responsabilitate de la oamenii politici, să fie reprezentaţi corespunzător şi aşteaptă rezolvare la problemele lor concrete."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.