Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liberalii se dezlănțuie împotriva propunerii PSD de a taxa marile firme cu 1% din cifra de afaceri: 'Taxe mici şi puţine = grad mare de colectare'

Facebook
PNL

Parlamentarii liberali înfierează joi ideea PSD de suprataxare a companiilor mari cu un procent care să nu fie mai mic de 1% din cifra de afaceri. Anterior, purtătorul de cuvânt al partidului a respins ideea social-democraților.

Lovitură pentru Altex, Dedeman, EMag, Albalact

Deputatul Gabriel Horga a declarat joi că prin această propunere care reprezintă „o aberație fiscală”, PSD loveşte de fapt şi în multe firme cu capital românesc, iar aplicarea acestei măsuri ar însemna creşterea preţurilor ”pentru orice companie care transferă taxa pe cifra de afaceri în preţ”.

„Ceea ce nu spune PSD este că prin introducerea unui impozit de 1% din cifra de afaceri pentru marile companii, partidul condus de Marcel Ciolacu loveşte de fapt şi în multe firme cu capital românesc – Altex, Dedeman, EMag, Albalact, RCS-RDS, etc. - sau în firme cu capital mixt. Cu toate acestea, în comunicarea publică, liderii PSD încearcă să lase impresia că se luptă cu firmele străine. Pentru că aşa au ei impresia că mai obţin puncte electorale. Mai mult, în mod incorect, cei de la PSD pun această taxă pe acelaşi plan cu taxa de solidaritate introdusă de Uniunea Europeană pentru companiile energetice. Fake news! Taxa UE de solidaritate se referă la profiturile extraordinare obţinute de companiile energetice în această perioadă de criză, profituri obţinute într-un context neobişnuit. Aceasta este o măsură care are un scop bine definit: să ajute gospodăriile şi companiile europene să facă faţă facturilor uriaşe la energie”, a afirmat Maria Gabriela Horga, joi seară, într-o postare pe Facebook.

”PSD, de fapt, propune acum o altă taxă, o taxă de 1% pentru toate companiile cu capital românesc sau străin care au o cifră de afaceri de peste 100 de milioane de euro. Acestea activează în domenii de activitate precum industria alimentară, industria de maşini şi echipamente, retail sau telecomunicaţii. Vorbim de produse de bază, iar aplicarea taxei de 1% ar însemna creşterea preţurilor pentru orice companie care transferă taxa pe cifra de afaceri în preţ. Da, companiile vor plăti această a PSD, dar CETĂŢENII O VOR SUPORTA efectiv! PNL NU ESTE DE ACORD CU ACEASTĂ ABERAŢIE FISCALĂ!”, a arătat Horga.

Taxe mici şi puţine = grad mare de colectare

Deputatul PNL Gheorghe Pecingină le-a transmis, joi, social-democraţilor că impunerea oricăror noi taxe, în special într-o perioadă de criză, contravine principiilor care stau la baza politicilor fiscale eficiente.

"Am observat că PSD insistă, mai nou şi în comunicate de presă, să ne "definim poziţia" faţă de noua "taxă de solidaritate" pe care vrea să o impună. Doresc să le reamintesc colegilor de la PSD că impunerea oricăror noi taxe, în special într-o perioadă de criză, cum este cea pe care încă o traversăm, contravine principiilor care stau la baza politicilor fiscale eficiente", a scris Pecingină pe Facebook.

El a susţinut că orice nouă taxă afectează cetăţenii şi companiile.

"Orice nouă taxă îi va afecta în primul rând pe cetăţeni - pentru că se reflectă în preţuri, inclusiv în preţurile produselor de bază -, va afecta mediul de afaceri, inclusiv companiile cu capital românesc, care au nevoie, mai mult decât oricând, de predictibilitate. Ca să nu mai vorbim despre faptul că principiile liberale ne împiedică să fim de acord vreodată cu împovărarea firmelor cu capital românesc şi a românilor. Taxe mici şi puţine egal grad mare de colectare. Guvernele liberale au demonstrat în ultimii ani că se poate", a mai scris Pecingină.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.