Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liberalii se tem de Ciucă - surse

gov.ro
Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă premier plin, propus partidelor de președintele Klaus Iohannis, o să fie votat necondiționat de parlamentarii PNL, dar liberalii se tem că vocea partidului riscă să nu se mai audă, au declarat surse liberale pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

PNL-iștii spun că Ciucă este 99% alegerea lui Iohannis și 1% alegerea lor. „Acum PNL este pus între paranteze”, consideră sursele citate.

Temerea PNL este că Ciucă nu va fi suficient de flexibil astfel încât să accepte inițiativele propuse de partid în Guvern. Sursele citate spun că pentru o relație bună între premier și partid, Ciucă va trebui să aplece urechea la problemele interne astfel încât să cunoască în profunzime necesitățile PNL.

„Problema e să ne asculte și pe noi. Eu sper să începem cu dreptul”, apreciază surse din PNL. „Partidul e mai viu ca niciodată, sper că Ciucă o să încurajeze libera inițiativă”, mai spun liberalii.

Sursele citate afirmă că reticența lor vine după experiența ratată cu guvernul tehnocrat din 2016: 'Cioloș ne-a făcut praf, să nu ajungem de unde am plecat'.

Ciucă are și avantaje.

Orice politician de carieră ar fi generat dispute între partide și ar fi îngreunat formarea unui nou Guvern, însă Ciucă este neutru și poate fi un partener de discuție cu orice partid, spun sursele citate. O altă bilă albă pentru Ciucă este că nu va crea tabere în PNL și nu va întreține lupte intestine în partid.

Haina sa militară nu este văzută în PNL ca o problemă. Ba din contră, liberalii consideră că Ciucă inspiră disciplină și seriozitate, iar Armata este printre puținele instituții care se bucură de încredere în ochii românilor.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.