Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liberalul Ioan Cupşa spune că efectul deciziei CCR în cazul OUG privind guvernanţa corporativă este stoparea politizării instituţiilor de stat

CCR

Decizia Curţii Constituţionale referitoare la OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă are ca efect imediat stoparea demersurilor PSD şi ALDE de politizare a instituţiilor şi companiilor de stat, a declarat, marţi, liberalul Ioan Cupşa.

Obiecţia de neconstituţionalitate a fost formulată de 64 deputaţi liberali. "A fost admisă şi sesizarea de neconstituţionalitate la Ordonanţa privind guvernanţa corporativă. Practic, am reuşit, prin această sesizare de neconstituţionalitate, prin decizia Curţii de astăzi, să stopăm demersurile PSD - ALDE de politizare a instituţiilor, a societăţilor, a companiilor de stat, prin numirea sinecuriştilor de partid", a afirmat Cupşa la Parlament.

El a spus că efectul practic imediat este acela că nu se vor mai putea face numiri în temeiul acestei modificări aduse guvernanţei corporative. "Prin urmare, ne-am folosit mijloacele pe care le avem la îndemână, am reuşit din nou să-i oprim. Sigur, nu e totul perfect", a adăugat Cupşa, conform Agerpres.

Legea de modificare a OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a fost adoptată cu încălcarea principiului bicameralismului şi are prevederi ce contravin regimului constituţional al hotărârilor de Guvern, a decis, marţi, Curtea Constituţională.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.