Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liberalul Mauricio Macri, noul președinte al Argentinei

argentina

Candidatul coaliţiei de stânga la putere Daniel Scioli şi-a recunoscut înfrângerea şi a salutat victoria adversarului său liberal Mauricio Macri, ales duminică preşedinte al Argentinei, informează AFP. 

"Prin voinţa populară, un nou preşedinte a fost ales: Mauricio Macri", a declarat într-o intervenţie televizată Scioli, care a fost susţinut de preşedinta în exerciţiu Cristina Kirchner. 

Liberalul Mauricio Macri a câştigat duminică al doilea tur al alegerilor prezidenţiale în Argentina şi va prelua mandatul la 10 decembrie, punând capăt unei perioade de 12 ani de guvernare Kirchner şi marcând un viraj la dreapta pentru a treia economie a Americii Latine. 

După numărarea a 72% din buletinele de vot, primarul de Buenos Aires Mauricio Macri, 56 de ani, totalizează 53% din voturi, faţă de 47% pentru adversarul său Daniel Scioli, candidatul coaliţiei la putere. 

Preşedinta Cristina Kirchner, de orientare peronistă de centru-stânga şi care conduce ţara din 2007 după ce i-a succedat soţului său, nu a putut candida pentru un al treilea mandat consecutiv, potrivit constituţiei, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.