Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIBERTATEA de exprimare SUPĂRĂ - Un medic din Galați cere Colegiului Medicilor să se joace de-a Big Brother pe Facebook

Adevarul.ro
paul ichim

Un medic din Galați le cere juriștilor Colegiului Medicilor să intervină în cazul în care specialiștii din sănătate sunt calomniați pe rețelele de socializare.

Medicul gălățean Paul Ichim s-a declarat revoltat de un mesaj transmis pe rețelele de socializare în care cadrele medicale sunt acuzate că au intubat un pacient contrar voinței sale.

„Am citit o postare dimineață, de-a dreptul....năucitoare. În ea se spunea că o persoană de vreo 50 de ani ajunsă cu COVID în spital, ar fi fost dusă în ATI și contrar voinței personale a fost intubată și a murit. La prima citire constați că ăștia din lumea medicală sunt de-a dreptul criminali, omoară nevinovății nevaccinati intubându-i”, a spus medicul gălățean.

Potrivit medicului Paul Ichim, admisia în Terapie Intensivă se face în baza unui protocol, în funcție de statusul biologic al pacientului, iar procedura de asistare mecanică respiratorie are reguli precise. Aceste reguli pot fi schimbate de parlamentari, sugerează Ichim.

Citește și: CNCAV citează un studiu din SUA și anunță că vaccinurile sunt SIGURE: Numărul de decese a fost MAI MIC decât cel așteptat

„Când auzi asemenea aserțiuni îți vin în cap două propuneri pentru astfel de indivizi. Pe afară există un act prin care pacientul semnează în perioada în care este conștient, dacă este de acord cu manevre de resuscitare. La noi, lumea medicală este obligată să depună toate eforturile că să salveze viața, mai ales că acești pacienți sunt inconștienți. Dacă nu vă convine situația, aveți destui parlamentari cu păreri ciudate, amendați legea în sensul celor de pe afară, refuzați resuscitarea”, a mai spus Paul Ichim.

În plus, Paul Ichim le solicită juriștilor Colegiului Medicilor să intervină în situațiile în care specialiștii din spitale sunt calomniați.

„Dacă vă tot este așa frică de criminalii ăștia din spitale, de ce nu stați acasă să vă sufocați? Acuzele astea au iz penal, ori aveți dovezi în sensul celor afirmate și va adresați forurilor legale competențe, ori riscați să fiți acuzați de calomnie. ÎI rog pe cei care diseminează astfel de mesaje, să fie mai cumpătați, să se informeze în prealabil. Cred că juriștii Colegiului medicilor, în față acestor acuze grave, ar cam trebui să se sesizeze, să ia atitudine”, a precizat medicul Ichim.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.