Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Librăriile rămân deschise în Belgia deoarece cărţile sunt considerate bunuri esenţiale

Timp Liber Acasa.ro
librarie

Guvernul belgian a decis ca librăriile să rămână deschise spre bucuria cititorilor. "Cultura are de jucat un rol enorm", a spus vicepremierul Georges Gilkinet, potrivit news.ro.

Belgia, care a înăsprit restricţiile pentru şase săptămâni, păstrează librăriile deschise, considerând cartea printre "bunurile esenţiale": la Bruxelles, librarii şi cititorii au spus că recursul  către literatură este indispensabil în faţa "angoasei" generate de pandemie.

În condiţiile în care Belgia a înăsprit drastic luni restricţiile, librăria Tropismes a fost unul dintre puţinele magazine din Galeriile Regale - elegant pasaj acoperit din centrul capitalei - care atrage un flux constant de clienţi, care a contrastat cu ciocolateriile vecine fără turişti.

Citește și: DOSAR 'Ăia 3.045.000 euro cad cu toții, nu rămâne așa în pom', îl asigura ofițerul Fleancu pe afaceristul Bogdan Savin, legat de expertiza din dosarul său penal

Faţă de Franţa, guvernul lui Alexander De Croo a clasat librăriile printre afacerile care pot "rămâne deschise publicului atât timp cât oferă în special bunuri esenţiale".

''Credem că este esenţial să dezvoltăm o preocupare (...) legată de sănătatea mintală a tuturor belgienilor. Cultura joacă un rol enorm'', a declarat vicepremierul belgian Georges Gilkinet, pentru cotidianul Le Soir.

În librăria de secol XIX, clienţii sunt numeroşi: "În Belgia, este singurul acces la cultură care ne-a mai rămas. Între a face cumpărături la supermarket şi a te întoarce acasă ca să nu faci nimic (...) este important să citim!", a spus Sébastien Décupère, recepţioner.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.