Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Licitație pentru tramvaie noi în București - Cât costă și pe ce linii vor circula noile mijloace de transport

tramvai tramvaie

Valoarea totală a proiectului este estimată la 845,68 milioane lei (181,63 milioane euro), iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este dată de 14 februarie 2019, scrie digi24.ro.

Vor fi achiziţionate tramvaie de 36 metri lungime, cu minim cinci uşi duble şi podea 100% joasă. “Tramvaiele vor fi fabricate sub aceeaşi marcă, de acelaşi producător”, se arată în caietul de sarcini.

Câştigătorul licitaţiei va asigura şi trainingul vatmanilor. Ofertantul va include în preţ costurile licenţelor de operare pentru toate echipamentele electrice şi electronice controlate de computere precum şi pentru echipamentele de diagnoză, potrivit clubferoviar.ro.

Oferta tehnică va trebui să conţină un tramvai cu podea 100% joasă, care dispune de omologare de tip într-un stat UE, începând cu 2013.

Contractul va avea o durată de 37 de luni şi nu va fi împărţit pe loturi.  Achiziţia tramvaielor  va fi asigurată din fonduri bugetare. Câştigătorul licitaţiei va livra primul tramvai în maxim nouă luni de la semnarea contractului. După livrare, ofertantul se obligă în maxim trei luni să realizeze omologarea de tip a tramvaiului cap de serie, la achizitor, pe cheltuiala sa. Dacă în termen de 12 luni, ofertantul nu va realiza omologarea, atunci Primăria Bucureşti va putea rezilia contractul.

Operatorii economici ce vor depune oferte vor trebui să aibă o medie a cifrei de afaceri anuale, pe ultimii 3 ani (2015, 2016, 2017) de minim de 280 milioane lei.

Noile tramvaie vor circula pe liniile 1, 10, 21, 25, 32,40, 41 şi 55.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.