Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lider al lumii interlope din Prahova și alți patru indivizi, REȚINUȚI în urma descinderilor făcute de poliţişti şi procurori

perchezitii

Anchetatorii prahoveni au reţinut, marţi, cinci persoane în urma descinderilor făcute la mai multe adrese în dosare de înşelăciune, furt, infracţiuni la regimul rutier. Printre aceştia se numără Zamfir Sandu, unul dintre capii lumii interlope din Ploieşti, cunoscut drept „Austrianu”, anunță news.ro.

Cinci bărbaţi au fost reţinuţi, maţi după-amiază, de către poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale şi cei ai Biroului de Combatere a Infracţiunilor Contra Persoanei şi Patrimoniului din Prahova care au făcut nouă percheziţii domiciliare în vederea documentării activităţii infracţionale a mai multor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, furt calificat, furt de energie electrică, cât şi infracţiuni la regimul rutier.

În cursul zilei de miercuri aceşti vor fi prezentaţi unităţii de parchet cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.

Printre cei reţinuţi se numără Zamfir Sandu, cunoscut drept Austrianu, un cap al lumii interlope din Ploieşti.

Acesta este suspectat de înşelăciune, dar şi de furt de energie electrică în vilele din Ploieşti în care locuieşte familia sa.

„Din cercetări a reieşit că, în cursul anului trecut, unul dintre bărbaţi ar fi săvârşit mai multe fapte de înşelăciune, solicitând unor persoane diferite mărfuri sau efectuarea unor servicii, fără a achita contravaloarea acestora. Totodată, a reieşit că bărbatul ar fi fost racordat la reţeaua de energie electrică în mod ilegal. Prejudiciul estimat este de aproximativ 55.000 de lei”, informează anchetatorii.

Un alt bărbat dintre cei reţinuşi este suspectat de săvârşirea a două infracţiuni la regimul rutier, conducere a unui vehicul pe drumurile publice, fără permis de conducere şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Alţi trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 17 şi 42 de ani, au fost reţinuţi pentru furt calificat.

„Din cercetări a reieşit că, în perioada noiembrie 2021- ianuarie 2022, cele trei persoane ar fi sustras, din 9 societăţi comerciale, mai multe bunuri, precum ţigări, băuturi alcoolice, dar şi produse alimentare, cauzând un prejudiciu de aproximativ 23.000 de lei”, menţionează sursa citată.

În urma descinderilor de marţi, poliţiştii au depistat o persoană urmărită, care se sustrăgea măsurii arestării preventive, pentru săvârşirea infracţiunii de tulburare a ordinii şi liniştii publice. Bărbatul a fost introdus în Penitenciarul Mărgineni, din judeţul Dâmboviţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.