Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lider al PMP: să semnezi un Pact cu Iohannis este ca și cum răposatul ar semna o înțelegere cu cioclul

klaus iohannis cotroceni

Prim-vicepreședintele PMP, Marius Pașcan, consideră că un Pact pe Educație semnat între Klaus Iohannis și liderii sindicali este ca și cum defunctul ar semna un pact cu cioclul în ce poziție să fie îngropat.

”Cu Iohanesul fanfaron și demagog al așa-zisei ,,Românii educate”, cică trebuie să semneze cei din învățământ un fel de ,,pact pentru educație”. E ca și cum răposatul ar semna o înțelegere cu cioclul în ce condiții și poziție să-l îngroape. De parcă ar mai conta...

Învățământul e tot într-un marș funebru de când e profesorul Iohannis la butoanele patriei, timp în care nu s-a întâmplat nimic deosebit, doar jale prelungă și batjocură profundă. Într-un cuvânt: rătăcire.”, scrie Marius Pașcan.

Ce presupune Pactul pe Educație

Conform surselor apropiate de Cotroceni, președintele Klaus Iohannis și liderii coaliției de guvernare de la PSD, PNL și UDMR ar putea semna un Acord sau un Pact pe Educație, prin care să le ofere garanții profesorilor că salariile acestora vor crește.

Acest Pact ar putea fi un plan etapizat (foarte posibil) pentru următorii 3 ani, pornind de la solicitarea sindicaliștilor ca salariul unui debutant să fie crescut la 4000 de lei.

Pornind de la salariul de 4000 de lei al debutantului, în următorii 3 ani vor crește etapizat toate salariile celor din Educație.

Pactul pe Educație, garantat de către președintele Klaus Iohannis ar putea fi o soluție pentru rezolvarea crizei. Liderii sindicali s-au arătat neîncrezători în oferta Guvernului și de aceea au cerut medierea președintelui, tocmai pentru a avea siguranța că promisiunile se vor respecta.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.