Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lider ALDE, bulversat de condamnarea lui Dragnea: 'N-am înțeles modul în care s-a apărat. Trebuia să închidă dosarul prin plata prejudiciului'

steluta cataniciu

Preşedintele ALDE Cluj, deputatul Steluţa Cătăniciu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că liderul PSD, Liviu Dragnea, trebuia să se folosească de prevederile unui articol de lege prin care putea să închidă dosarul în care a fost condamnat, prin plata prejudiciului. 

"Eu n-am înţeles modul în care s-a apărat Liviu Dragnea şi, în opinia mea, avea obligaţia de a se prevala de dispoziţiile articolului 74 indice 1 din Codul Penal, care îi oferea - la fel cum a făcut şi fosta soţie a dânsului - posibilitatea de a închide acest dosar prin plata prejudiciului. Eu cred că dânsul a crezut prea mult într-o soluţie de achitare, fiind convins de nevinovăţia sa", a spus Steluţa Cătăniciu, conform agerpres.ro.

Gabriel Oprea revine în FORȚĂ pe scena politică: relansează proiectul UNPR


Aceasta a adăugat că prezumţia de nevinovăţie rămâne în continuare valabilă în cazul liderului PSD. 

"Sentinţa nu e definitivă, iar prezumţia de nevinovăţie se aplică şi în cazul domnului Dragnea. Conform acestui principiu ridicat la rang constituţional, până la rămânerea definitivă a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare, persoana este considerată nevinovată", a subliniat deputatul clujean. 

Joi, un complet de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. 

Decizia nu este definitivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.