Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lider de partid ameninta UE: Nu vom mai plăti contribuția de 1,6 miliarde de euro anual

refugiati

Un lider de partid propune ca, ”dacă UE ne taie fondurile din cauza imigranților, să încetăm și noi plata contribuției la UE”. Măsura a fost anunțată de liderul PRU deputatul Bogdan Diaconu pe pagina sa de facebook în urma anunțului făcut de Cancelarul Austriei, Werner Faymann, care vrea ca țările care nu acceptă imigranți să fie penalizate cu micșorarea fondurilor structurale.

”De ce nu am tăia și noi atunci din contribuția României la UE care depășește 1,6 miliarde de euro anual!”, este reacția liderului naționalist care arată că ”spre deosebire de fondurile pe care ni le dă UE cu țârâita pe motiv că nu știm să le absorbim, noi ne plătim contribuția imensă chiar dacă UE dă dovadă de o incompetență crasă!”

Citeste si: ULUITOR Parlamentul e plin de condamnați și cercetați penal/ LISTA care dă fiori

Diaconu acuză UE că nu are o relație bazată pe recoprocitate cu România. ”Cu ce drept ne impune UE rație de imigranți? În temeiul cărui drept intern, european sau internațional?”, se întreabă liderul PRU care solicită o reacție pe măsură din partea României la ”ideea lui Merkel de a sancționa țările care resping cota de musulmani cu proceduri judiciare” și la ”proaspăta propunere a Cancelarului Austriei de reducere a fondurilor UE ca răzbunare împotriva statelor care nu doresc să se islamizeze”.

Discursul critic al lui Diaconu continuă cu observația că Uniunea Europeană ”nu vrea să știe de noi decât când are de cerut”. ”Europa vrea să ne dea cotă de imigranți, dar cota noastră de Schengen unde a dispărut?”, atrage el atenția. Cât despre fondurile europene, dacă acestea ”nu ajung în România din cauza incompetenței sau a corupției unora dintre oficialii români, contribuția românilor la UE de ce ajunge în buzunarele Bruxelles-ului, acolo unde nesimțirea și incompetența domnește nederanjată de nimeni?”, mai spune președintele PRU.

Potrivit lui Diaconu, ”obligându-ne să primim acești imigranți, UE își arată adevărata față pentru cei care își mai făceau iluzii: bună la cerut și la jecmănit România, mofturoasă și zgârcită la dat înapoi”.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.