Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lider de sindicat din sănătate: 'Guvernul ne împinge spre greva generală!'

Sanitas
Sanitas

Viorel Hușanu, președintele Sanitas București, a avertizat că se va ajunge la grevă generală și în sănătate, asta dacă Guvernul nu va îndeplini revendicările celor din sistem.

Hușanu a explicat faptul că premierul Nicolae Ciucă a promis deja îndeplinirea unor solicitări, dar ei nu mai cred nimic până nu văd faptele. În schimb, în ceea ce privește principala revendicare, cea privind aplicarea în totalitate a Legii salarizăii 153/2017, nu există până acum o soluție nici măcar la nivel declarativ. Liderul de sindicat a insistat că, la fel ca profesorii, ei nu mai cred în ce spun guvernanții, așa că până nu văd că le sunt efectiv îndeplinite cerințele, nu se vor opri din proteste.

„Noi încă negociem cu Guvernul și vrem să le dăm timp așa încât să fie soluționate revendicările noastre.

Ne-am întâlnit la nivelul Guvernului inclusiv cu premierul, care ne-a promis că cele mai multe dintre revendicările noastre pot fi soluționate. Însă cea mai importantă revendicare nu și-a găsit soluționare nici măcar la nivel declarativ, anume am solictat aplicarea în integralitate a Legii 153/2017 (Legea salarizării) care să producă creșteri de venituri pentru toată lumea, de la infirmiere, la brancardieri, la asistenți și la medici.

Ce ni se propune e acordarea Anexei nr. 2, înțeleg că vor adopta mâine prin Ordonanță de Urgență, care asigură creșteri doar pentru o mică parte, anume infirmierele, brancardierii și ne va crea o mare problemă, că vor avea cât asistentul medical sau peste asistentul medical și atunci revendicările noastre nu vor fi soluționate și clar ne va împinge spre acea grevă generală”, a declarat liderul Sanitas București la emisiunea „Politica Zilei”, moderată de Ioana Constantin, la postul B1 TV.

„Nu e de dorit o grevă în Sănătate că vorbim de viața pacienților. Nimeni nu-și dorește să pună în pericol viața pacientului, dar eu nu văd acum soluții. Sunt doar promisiuni, iar noi până nu vedem ceva concret, precum cei din învățământ, nu mai credem și nu ne vom opri din proteste”, a mai declarat Viorel Hușanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.