Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lider european face apel la Occident să nu uite de Ucraina pe fondul evenimentelor din Israel

thetimes.co.uk
razboi-ucraina

Ministrul lituanian de externe, Gabrielius Landsbergis, a făcut apel la comunitatea internațională să acorde în continuare atenție Ucrainei și luptei acesteia împotriva invaziei ruse, în pofida conflictului în curs dintre Israel și Hamas, conform Rador Radio România.

"Pe măsură ce ne concentrăm asupra Israelului și Palestinei, este extrem de important să menţinem angajamentul față de Ucraina, care continuă să reziste agresiunii ruse. Chiar dacă geografic acest război este pe continentul european, el are un impact global uriaș" - a afirmat Landsbergis, în Egipt, în timpul unei conferințe de presă comune cu omologul său egiptean, Sameh Shoukry.

Ministrul a adăugat că, distrugând depozitele de cereale, porturile și barajele ucrainene, Rusia încearcă să blocheze aprovizionarea cu cereale a celor mai vulnerabile zone ale lumii. Potrivit diplomatului, aceste acțiuni ale Moscovei sunt crime împotriva umanității.

Ministrul a mai subliniat că Rusia urmărește să răspândească instabilitatea dincolo de Europa, în Africa și în părți ale lumii arabe, cu ajutorul mercenarilor și a propagandei. "Lituania și Egiptul, Europa și lumea arabă sunt interesate să mențină un cadru bazat pe reguli, pentru a asigura pacea și stabilitatea" - a declarat ministrul lituanian de externe.

"Totodată, există și alți jucători care sunt mult mai puțin interesați de stabilitate și al căror scop este să răspândească discordia și să profite de pe urma suferinței. Nu putem permite ca aceste forțe să prevaleze" - a adăugat Gabrielius Landsbergis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.