Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lider german: 'Războiul din Ucraina nu se poate încheia pe câmpul de luptă'

ft.com
razboi ucraina

Liderul grupului social-democrat (SPD) din Parlamentul Germaniei, Rolf Mützenich, a îndemnat la mai multe eforturi diplomatice în ceea ce priveşte războiul din Ucraina şi a dat asigurării Kievului de continuarea sprijinului Germaniei, relatează dpa, conform Agerpres.

"Guvernul german ar trebui să ia o noua iniţiativă diplomatică în 2024 şi să poarte discuţii cu China şi cu ţările din Sudul Global într-o mai mare măsură decât înainte", a afirmat Mützenich pentru ziarul Rheinische Post în declaraţii publicate vineri.

"India, Brazilia, Indonezia şi alte ţări ar putea avea cu siguranţă o influenţă asupra (preşedintelui rus) Vladimir Putin. Această influenţă trebuie folosită", a mai spus Mützenich.

Toţi liderii politici ar trebui să înţeleagă că acest război nu se poate încheia pe câmpul de luptă, a adăugat el. Rusia se va opune unei înfrângeri militare cu toate mijloacele de care dispune, a mai spus oficialul german.

"Preşedintele Putin va putea continua războiul de uzură pentru foarte, foarte mult timp. Prin urmare, este esenţial să sprijinim Ucraina în apărarea sa cu toate mijloacele de care dispunem atât timp cât va fi necesar", a mai declarat Mützenich.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.