Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lider județean PSD care ar fi de acord cu liste comune cu PNL şi la locale, şi la parlamentare: Nu suntem adversari

Facebook/ Marius Dunca
Marius Dunca

Lider județean PSD care ar fi de acord cu liste comune cu PNL şi la locale, şi la parlamentare: Nu suntem adversari

Preşedintele PSD Braşov, senatorul Marius Dunca, le-a propus, vineri, liderilor braşoveni ai celorlalte formaţiuni politice "un pact de neagresiune" în campania electorală, susţinând că, în ce priveşte PNL, el este adeptul unor liste comune, atât în alegerile locale, cât şi pentru cele parlamentare.

Dunca a subliniat, cu prilejul prezentării unor viitori candidaţi la funcţia de primar, că PNL şi PSD "nu sunt, practic, adversari" şi, întrebat dacă ar fi de acord cu liste comune în alegerile locale şi parlamentare, a dat un răspuns pozitiv, menţionând că există "discuţii punctuale" pe subiect.

"Nu vreau, în această campanie, să existe dispute politice, vreau să învăţăm din trecut, din ce au păţit foştii preşedinţi, şi de la PNL şi de la PSD, sper să găsim înţelegere şi cu prietenii, şi cu adversarii. Practic, cu PNL nu suntem adversari. (...) Nu ar fi o idee rea (liste comune la alegerile locale - n.r.). Poporul român s-a săturat de circ, avem nevoie de stabilitate. Clasa politică trebuie să dea dovadă de maturitate. În acest moment, sunt câteva discuţii, punctual, să nu existe o luptă între PNL şi PSD. Eu aş fi de acord (cu liste comune pentru alegerile locale - n.r.) şi aş fi de acord şi cu liste comune pentru alegerile parlamentare. Să vedem votul din 9 iunie, am încercat acest proiect de ţară la nivel european, să-i adunăm pe toţi: voi reprezentaţi România, nu contează din care familie politică faceţi parte, voi aveţi datoria să schimbaţi tot ce înseamnă imagine negativă şi să atrageţi finanţări, să faceţi lobby - acolo trebuie făcut, la Bruxelles", a subliniat liderul PSD Braşov.

Propune pactul de neagresiune din campanie tuturor, şi liderilor USR şi celor de la AUR Braşov

El a menţionat că propune pactul de neagresiune din campanie tuturor, şi liderilor USR şi celor de la AUR Braşov.

"Eu propun un pact de neagresiune cu toată lumea aici, la Braşov. Este treaba lor ce fac în ţară (AUR - n.r.). Nu vreau să existe atacuri la persoană, vreau să discutăm numai despre proiecte şi viziune, despre ce vrea să facă fiecare pentru judeţ. Asta ar însemna să aducem cât mai multe proiecte şi cât mai multă finanţare în judeţ", a afirmat Marius Dunca.

În ce priveşte plecările unor aleşi locali ai PSD la alte partide, el a spus că toţi "au binecuvântarea" lui.

"Au plecat puţini - vreo doi - şi cei care au plecat au plecat cu acordul meu, le-am dat binecuvântarea. Noi suntem o familie în PSD. Dacă, la un moment dat, drumurile noastre se separă, rămânem aceiaşi, nu vreau să existe conflicte", a punctat Dunca.

Marius Dunca a anunţat că PSD Braşov mizează pe candidatura subprefectului Lucian Pătraşcu pentru funcţia de primar a municipiului Braşov

El i-a prezentat, vineri, într-o conferinţă de presă la care au participat şi membrii conducerii filialei, pe trei primari care se vor alătura social-democraţilor braşoveni: Camelia Bertea - primarul oraşului Victoria, aleasă din partea USR şi pe primarii independenţi Gheorghe Sucaciu - al municipiului Făgăraş şi Sergiu Arsene - al comunei Bod.

Acestora li se adaugă, în total, 40 de consilieri locali, aleşi la nivelul întregului judeţ, de la PNL, Pro România, PMP şi ADN.

Totodată, Marius Dunca a anunţat că PSD Braşov mizează pe candidatura subprefectului Lucian Pătraşcu pentru funcţia de primar a municipiului Braşov şi a fostului prefect Marian Rasaliu pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov. Pentru funcţiile primari ai municipiilor Săcele şi Codlea, PSD mizează pe actualii primari social-democraţi în funcţie, Virgil Popa şi Mihai Cîmpeanu.

De asemenea, alte două persoane care au aderat acum la PSD sunt propunerile filialei social-democrate braşovene pentru funcţii de primari - omul de afaceri Daniel Cusai ar urma să intre în cursa electorală pentru funcţia de primar al oraşului Ghimbav, iar profesorul Viorel Strîmtu, pentru Primăria comunei Dumbrăviţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.