Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lider județean PSD cheamă USR la negocieri: Vrem să schimbăm administraţia locală? Avem nevoie de alianţe

psd

Liderul organizaţiei Alba a Partidului Social Democrat (PSD), deputatul Ioan Dîrzu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că va iniţia discuţii, în perioada următoare, inclusiv cu cei de la USR, pentru a constitui alianţe pentru alegerile locale în vederea schimbării administraţiei locale, dominată în judeţ de către PNL, scrie Agerpres.

"La nivel local există libertatea de a face alianţe, şi cu Pro România, şi cu ALDE, şi cu UNPR, şi cu PER. (...). Vom avea discuţii cu ei în vederea maximizării scorului electoral", a afirmat social-democratul Ioan Dîrzu.

Întrebat dacă vor fi duse discuţii şi cu reprezentanţii USR, liderul PSD Alba a răspuns afirmativ. "Am înţeles că, într-o conferinţă de presă, (liderul USR Alba, Beniamin Todosiu - n.r.) a spus că ei nu fac alianţe cu PSD. Este opţiunea lor. (...). Eu cred că este o vreme a alianţelor. Pe modelul acesta de alegeri într-un singur tur, este nevoie de o alianţă locală. Vrem să schimbăm administraţia locală? Avem nevoie de alianţe", a declarat Dîrzu.

El a adăugat că, în calitate de preşedinte al organizaţiei judeţene, va trebui să discute şi cu cei de USR. "O să o fac în perioada imediat următoare, cu mare drag", a spus social-democratul.

Ioan Dîrzu a opinat că doar dacă vor fi mai mulţi de acceaşi parte a baricadei vor putea reuşi să schimbe actuala administraţia locală. "Ştiu că o administraţie judeţeană şi locală de peste 20 de ani de partea PDL, respectiv vopsiţi în PNL, este o administraţie greu de înlăturat, dar credem că mai multe forţe, ne va face învingători în etapa următoare", a spus acesta.

În ceea ce îl priveşte pe el, Dîrzu a spus ca va candida, dar încă nu s-a stabilit dacă la preşedinţia Consiliului Judeţean Alba sau pentru Primăria Alba Iulia. "Îmi asum candidatura de a merge acolo unde este nevoie de mine. (...). La una din cele două - la Primărie sau la CJ. Să vedem ce spun şi măsurătorile", a conchis liderul PSD Alba.

În Alba, PSD are doar câţiva primari, majoritatea fiind de la PNL, aceeaşi situaţie fiind înregistrată şi în Consiliul Judeţean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.