Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lider liberal, atac DUR la adresa premierului: 'Mult trâmbițata luptă a lui Tudose cu sistemul bancar e un fâs murdar'

Inquam Photos / Octav Ganea
tudose transpiratie

Președintele comisiei economice, industrii și servicii lansează un atac dur la adresa premierului Mihai Tudose. Senatorul PNL Daniel Zamfir susţine că întreg "războiul" pe care prim-ministrul îl declarase recent nu este altceva decât o formă de şantaj pe care Tudose ar fi aplicat-o în lupta lui cu liderul PSD, Liviu Dragnea. În susţinerea afirmaţiilor sale, senatorul prezintă şi probe.

Citeşte şi: Fost ministru, propunere ŞOC: Vrea modificări SUBSTANŢIALE la statutul funcționarului public

"E un fâs pentru că în realitate nu se întâmplă nimic și e murdar pentru că domnul premier Tudose a vrut doar să puncteze în lupta lui cu Dragnea, toată burzuluiala aia de acum câteva luni, nefiind altceva decât o formă de șantaj.

Și acum, probele:

-Domnul Mișa, Ministrul Finanțelor, audiat acum cinci săptămâni la Comisia economică a Senatului s-a angajat în fața tuturor să transmită lista băncilor care nu au plătit în ultimii 5 ani niciun leu impozit pe profit. Nu a facut-o nici până astăzi, cu toate că avea obligația să transmită Comisiei lista solicitată.Credeți că a făcut-o de capul lui?

-Domnul Pandelică, Presedinte ANPC, audiat acum două săptămâni la Comisia economică a Senatului s-a angajat în fața tuturor să emită Ordinul de încetare a practicilor înșelătoare, după ce în urma controlului efectuat la Raiffeisen Bank a constatat acolo grave abateri.Nu a făcut-o nici până astăzi, cu toate că avea obligația, la solicitarea Comisiei, să o facă. Credeți că a făcut-o de capul lui?

-Domnul Chirițoiu, Președintele Consiliului Concurenței, audiat ieri, 31 octombrie, la Comisia economică a Senatului, ne confirmă ca domnul van Groningen, președintele Raiffeisen, este membru în Colegiul consultativ al Consiliului Concurenței, colegiu care l-a propus pe domnul Chirițoiu în funcția de președinte. Întrebat fiind dacă domnul van Groningen a exercitat vreo presiune asupra sa, ca să nu fie lansat vreun control la Raiffeisen pe motiv de înțelegere cartelară între băncile care au acordat credite în CHF, domnul Chiritoiu neagă. Așa o fi? Aici chiar nu e conflict de interese? Premierul Tudose nu știa de van Groningen? De ce nu i-a solicitat președintelui Consiliului Concurenței să declanșeze o investigație la băncile care sunt suspectate de înțelegere cartelară, că doar era crucișătorul luptei cu abuzurile băncilor, iar abuzurile sunt semnalate de vreo 5 ani, nu-i așa?", afirmă Daniel Zamfir într-o declaraţie de presă remisă ŞTIRIPESURSE.RO.

Citeşte şi: CSM aruncă BOMBA. Secţia de procurori a dispus un nou CONTROL la sediul DNA (surse) .

Fost ministru, propunere ŞOC: Vrea modificări SUBSTANŢIALE la statutul funcționarului public

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.