Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lider PNL acuză: Ponta şi Dragnea se joacă de-a poliţistul bun şi poliţistul rău!

pon

El crede că se va ajunge la o înţelegere în USL, dar acest lucru "nu va fi decât o amânare a despărţirii".

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, răspunzând unei întrebări, că noua alianţă electorală USD, formată din PSD, UNPR şi PC, poate asigura guvernarea, din punct de vedere aritmetic, fără PNL.

Ludovic Orban crede că "ăsta este obiectivul care a fost urmărit de PSD, încă imediat după alegerile parlamentare. Dacă vă aduceţi aminte anunţul premierului Ponta privind cooptarea UDMR, fără nici un fel de consultare a PNL, cursa nebună pentru a aduna parlamentari de la PPDD, care practic au fost racolaţi de acelaşi Gabriel Oprea, care racola parlamentari de la PSD şi de la PNL, ca să-i facă majoritate lui Băsescu".

Premierul Victor Ponta a declarat la Antena 3 că doreşte continuarea guvernării "în formula USL" şi că va face toate eforturile care ţin de el şi de PSD pentru ca Uniunea să treacă şi peste această criză.

Orban afirmă, într-un interviu la RFI, însă că nu-l impresionează declaraţiile premierului: "Victor Ponta face aceste declaraţii strict din considerente de imagine şi nu pentru că aceasta-i este voinţa. Dar acum, joacă jocul ăla cu poliţistul rău şi poliţistul bun: Dragnea vrea să rupă USL-ul şi Ponta salvează USL-ul, face tot ce poate ca să salveze USL-ul. Acţiunea PSD-ului este sistematică pentru reducerea atribuţiilor şi competenţelor reprezentanţilor PNL în structura guvernamentală şi de asemenea este constantă împotrivirea premierului Ponta faţă de adoptarea oricăreia dintre măsurile liberale cuprinse în programul de guvernare. Ca atare, orice declaraţie de bune intenţii a premierului Ponta pe mine nu mă impresionează".

Ludovic Orban crede că la noua criză din USL "se va găsi o soluţie, ca să se mai tragă de timp, dar divorţul este iminent şi va apărea atunci când PSD-ul va fi pregătit pentru a provoca acest divorţ. PSD-ul are nevoie în mod evident de câteva lucruri, o majoritate parlamentară solidă, nu ce au acum, trei-patru-cinci parlamentari în plus, au nevoie de o motivaţie publică suficient de puternică, prin care să nu piardă electoral, trebuie să-şi stabilească candidatul la Preşedinţie şi dacă acesta va fi Victor Ponta, să stabilească şi problema succesiunii în PSD, în cazul în care premierul Ponta va fi ales şi de asemenea trebuie să-şi ocupe şi mai bine poziţiile strategice atât în media, cât şi în plan local. Această despărţire este previzibilă de mult timp. Eu cred că acum se va ajunge la o înţelegere, dar nu va fi decât o amânare a despărţirii".

Întrebat când estimează că s-ar putea produce despărţirea din USL, Orban a răspuns: "Când va dori PSD-ul. Mi-e greu să vă precizez când. Dar cel mai probabil o să încerce să profite de europarlamentare".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.