Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lider PNL: Nu cedăm în fața abuzului PSD în privința votului prin corespondență

vot electronic

Liderii PNL spun că nu vor ceda în fața abuzului PSD în privința votului prin corespondență! Intrați în grevă japoneză, parlamentarii liberali cer ca proiectul legii votului prin corespondență să fie adoptat cât mai curând pentru ca românii din străinătate să poată vota, anunță Marian Petrache.

Citește și: Acuzații la adresa PNL: Cum și-au picat liberalii propria lege a votului prin corespondență/DOCUMENT

„Partidul Național Liberal nu renunță să apere drepturile românilor aflați în diaspora. În acest sens, începând de astăzi, parlamentarii PNL vor intra în grevă japoneză față de indolența manifestată de PSD și actuala putere în privința votului prin corespondență. În 2014, la alegerile prezidențiale, românii au ieșit în stradă pentru a li se respecta dreptul de a vota, unul câștigat în urmă cu 25 de ani și pe care PSD-ul și Victor Ponta au încercat să îl îngrădească, în speranța că vor avea câștig de cauză. Românii au spus atunci clar: vrem să votăm, iar PNL a înțeles că trebuie să le asigurăm acestora condițiile necesare pentru a-și putea exercita opțiunea de vot.

Se pare, însă, că numai PNL a înțeles acest lucru. Abuzul săvârșit de guvernul condus de Victor Ponta și majoritatea parlamentară împotriva românilor din străinătate continuă și astăzi, prin refuzul de a adopta proiectul privind votul prin corespondență propus de PNL. PSD a blocat sistematic adoptarea legii, fără să îi pese de românii care au stat la cozi anul trecut.

Această atitudine a PSD nu este normală într-o Românie europeană, iar ea nu poate fi tolerată. De aceea, PNL nu va lăsa ca PSD să se răzbune pe românii din diaspora, cei care i-au spus „nu” lui Victor Ponta. Legea votului prin corespondență este un proiect asumat de toate partidele politice în cadrul consultărilor de la Palatul Cotroceni, iar el trebuie adoptat cât mai curând pentru ca românii din străinătate să poată vota”, se arată într-un comunicat de presă remis de secretarul general al PNL, Marian Petrache.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.