Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lider PNL: Sper ca PSD să nu tergiverseze legea votului prin corespondență

vot electronic

Liberalii se tem că PSD o să complice excesiv dezbaterea privind Legea votului prin corespondență, cu scopul de a tergiversa adoptarea ei. De acestă părere e unul dintre liderii PNL, Mihai Voicu, vicepreședinte al formațiunii.

”În legătură cu cele ”zece principii”, expuse azi de PSD cu privire la votul prin corespondență, doresc să reamintesc faptul că PNL a depus, în Parlament, încă din luna martie, proiectul de lege care reglementează acest domeniu și care a fost realizat prin consultarea cu organizațiile din Diaspora, cu ONG-urile de specialitate din țară, cu experții AEP, precum și cu reprezentanții ambasadelor statelor UE.

Țin să precizez, totodată, că proiectul PNL este unul ”la cheie” și, evident, a depășit faza de ”principii”. Proiectul depus de PNL în dezbaterea legislativă are marele avantaj că ține cont de părerea reprezentanților Diasporei. Reamintesc PSD că trebuie să ținem cont în primul rând de părerea celor în sprijinul cărora facem acest proiect și mai puțin de ”principiile” gândite în laboratoarele de partid ale PSD.

Pe de altă parte, mă văd nevoit să atrag atenția asupra pericolului complicării excesive de către PSD a dezbaterii asupra acestui proiect de lege. În opinia noastră, a liberalilor, este nevoie de un proces simplu, concret și rapid, care să conducă la adoptarea cu celeritate a propunerii legislative. Nu trebuie să inventăm noi principii și să ne cramponăm în discuții sterile, mai ales că nimic fundamental din mecanismul votului prin corespondență, folosit și de alte state occidentale, nu lipsește din proiectul PNL.

În aceste condiții, îmi exprim speranța că PSD nu va supraaglomera și complica excesiv dezbaterea parlamentară referitoare la proiectul Legii votului prin corespondență cu scopul de a tergiversa adoptarea acestuia. PNL și-a fixat ca prioritate zero adoptarea Legii votului prin corespondență până la 1 noiembrie și consider că acest deziderat ar trebuie să fie urmat în mod onest și de către PSD.”, se arată într-un comunicat de presă remis redacției STIRIPESURSE.RO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.