Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lider PNL urmărit penal de DNA, discurs moralist după demisia lui Ponta

pnl

Demisia lui Victor Ponta din funcția de prim-ministru a stârnit reacţii diverse din partea liberalilor, dar pe baza unor idei comune: victoria străzii, anticorupţie, alegeri anticipate. Nu au lipsit însă nici gafele flagrante, cum a fost cea a deputatului Mihăiţă Calimente sau a deputatului Cornel Sămărtinean. Acesta din urmă, urmărit penal de DNA pentru abuz în serviciu în formă continuată şi conflict de interese, s-a lansat în discursuri moraliste tocmai împotriva faptelor pentru care este inculpat.

Vezi şi: Un liberal a comis-o GRAV de tot. 'Mulţimea să-i voteze pe bulgari'

"În ultimele zile România a suferit şi imaginea ţării a avut mult de suferit, iar lucrurile pe plan intern s-au degradat. Acum un an, românii au spus că așa nu se mai poate. Însă, vocea lor a fost ignorată. Corupția sistemică este atât de mare încât nu este doar principala cauză a sărăciei, ci și, din păcate, cauza tragediei din Clubul Colectiv. Întreaga clasă politică trebuie să audă și să asculte vocea românilor revoltați și exasperați de atâta corupție și sărăcie. Avem cu toții datoria să spunem din nou că așa nu se mai poate, că România merită o șansă la dezvoltare, șansa unui nou început. A venit vremea pentru toleranţă zero faţă de corupţie și clientelism politic. Împreună avem şansa de a demonstra cetăţenilor României că am înţeles cu toţii mesajul generației tinere care a ieșit din nou în stradă și care a votat în proporţie covârşitoare cu dreapta la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014. Cetăţenii români au votat pentru o Românie normală, o Românie a respectului şi bunului simţ, o Românie a prosperităţii, o Românie curată şi decentă, o Românie puternică, o Românie europeană, o Românie a lucrului bine făcut. România nu este a noastră, a elitei politice, şi noi nu trebuie să monopolizăm instituţiile şi să le folosim în interesul nostru personal. România este a românilor, iar instituţiile statului, Parlamentul României şi Guvernul României, au obligaţia şi trebuie să lucreze în folosul şi pentru bunăstarea cetăţenilor ţării lor", este comunicatul emis de deputatul Sămărtinean, copreşedinte PNL Timişoara.

Vezi şi: Alina Gorghiu îşi cere scuze pentru GAFA zilei

Deputatul PNL Cornel Sămărtinean (ex-PDL) a fost pus sub urmărire penală de DNA în mai 2014, într-un dosar în care este acuzat că în calitate de director al Aeroportului Internaţional "Traian Vuia" din Timişoara a închiriat, fraudând procedurile de licitaţie, mai multe spaţii comerciale firmei Trinvest Bakery, controlate de colegii săi de partid: deputatul Alin Popoviciu şi fostul preşedinte al PDL Timiş şi al Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc. În urmă cu exact un an, pe 5 noiembrie 2014, DNA a pus sechestru pe o parte a bunurilor imobile ale celor trei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.