Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lider politic din Germania, propunere şocantă: Imigranţii ilegali să fie împuşcaţi

refugiati

Lidera partidului anti-imigraţie Alternativă pentru Germania (AfD), Frauke Petry, a declarat sâmbătă pentru presa locală că responsabilii de securitate de la frontieră ar trebui să tragă asupra migranţilor care încearcă să intre în ţară ilegal, relatează DPA, potrivit Agerpres.

"Avem nevoie de controale aprofundate pentru ca să nu mai poată intra atât de mulţi migranţi neînregistraţi prin Austria", a declarat Petry pentru ziarul Mannheimer Morgen. 

Poliţiştii trebuie să împiedice migraţia ilegală "folosindu-şi armele în ultimă instanţă", a mai spus lidera AfD, adăugând că "asta este ceea ce prevede legea".

Vezi şi: Merkel dă înapoi în faţa criticilor: 'Refugiaţii trebuie să se întoarcă în ţările lor'

Comentariile lui Petry au atras critici din partea partidelor de centru-stânga şi pro-migraţie. Totuşi, poziţia tot mai radicală a partidului ei în privinţa migraţiei pare să fie tot mai populară printre germani, nemulţumiţi de modul în care autorităţile au gestionat afluxul de 1,1 milioane de refugiaţi de anul trecut, comentează DPA. 

Săptămâna trecută, AfD a devenit cea de a treia forţă politică din Germania în sondajele de opinie, după partidele din coaliţia aflată la guvernare. 

Frauke Petry a repetat sâmbătă comentariile făcute de partenerul său Marcus Pretzell, şi el membru AfD, care a cerut în noiembrie utilizarea armelor de foc pentru a-i descuraja pe migranţii care încearcă să intre în ţară ilegal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.