Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lider Pro România atenționează: PSD va pierde anticipatele dacă sunt organizate după locale

variante

Liderul judeţean al Pro România Suceava, deputatul Ioan Cătălin Nechifor, a declarat, într-o conferinţă de presă, vineri, că PNL nu va respecta varianta de alegeri anticipate cuplate cu cele locale, ci vor fi decalate, astfel încât PSD va pierde, pentru că nu-şi va putea mobiliza activiştii locali de partid în campania pentru parlamentare, potrivit Agerpres.

''Par a fi doi îndrăgostiţi, cei din PSD şi PNL. Au aşa o tentativă de a se curta reciproc, de a face întâlniri la ceas de seară prin locuri mai mult sau mai puţin cunoscute, de a încerca să găsească un calendar în comun, dar încrederea între ei este fix zero. Teama lor este că unul sau celălalt, în momentul în care jocul se va clarifica, va da ţeapă instantaneu celuilalt. În acest moment jocul politic îl coordonează PSD (...) Dacă PSD se încăpăţânează şi nu mai face învestirea, guvernul acesta va putea continua în această formulă, demisă, până la alegerile la termen şi nu ar fi un lucru rău (...) De partea PNL-ului, dacă PSD intră în acest joc şi acceptă alegeri anticipate, pe deal-ul politic făcut clar pe cuplaj de alegeri parlamentare şi locale făcute la aceeaşi dată, pe ordonanţa aflată acum în Parlament, sunt convins că PNL nu va respecta deal-ul. Va face anticipate, dar nu cuplat, ci la diferenţă de una două săptămâni după locale şi atunci teoria PSD-ului că îşi vor mobiliza activul local într-o singură bătălie va fi demontată. După alegerile locale, primarii PSD vor fi în Deltă, vor fi la mare (...) Campania electorală de alegeri anticipate, decuplate, va fi câştigată clar de PNL'', a explicat Nechifor.

Deputatul a spus că parlamentarii din Grupul Pro Europa nu vor asigura cvorum în vederea învestirii Guvernului liberal şi, din informaţiile sale, la fel vor proceda şi PSD, PMP şi UDMR.

''Din câte înţeleg, PSD, PMP, UDMR, noi nu vom asigura cvorum. (...) E şi o adresare la Curtea Constituţională pentru a notifica un posibil conflict instituţional între puterile statului. E greu de înţeles de ce Ludovic Orban vine ca propunere de premier după ce a fost demis. E ca în fotbal, dacă vreţi. Un jucător care a primit cartonaş roşu pentru un fault dur, eliminat de arbitru, nu poate să-l bage antrenorul din nou în teren că, vezi Doamne, e foarte bine pregătit. Tocmai a fost sancţionat de Parlament şi cred că domnul Klaus Iohannis, chiar dacă se pricepe mai mult în tenis, ar trebui să se uite şi la fotbal'', a spus Nechifor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.