Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Lider pro-rus, o nouă amenințare nucleară: 'Două rachete nucleare vor lovi imediat: una la Washington, cealaltă la Londra'

Pinterest
bomba nucleara Gerboise bleue

Liderul mişcării pro-ruse din Ucraina, Yuri Kot a lansat cea mai recentă ameninţare în cadrul unei emisiuni TV ruse. Acesta a avertizat asupra unor lovituri de rachete împotriva Regatului Unit şi a SUA dacă Ucraina, susţinută de Occident, încearcă să recucerească centrala nucleară Zaporojie, relatează Daily Mail.

Yuri Kot, liderul mişcării pro-ruse din Ucraina, Parus, a susţinut, în cadrul emisiunii că atât Kievul cât şi Occidentul pun în pericol siguranţa nucleară, conform Daily Mail.

„Înţelegem cu toţii foarte bine că Ucraina şi Occidentul inventează o realitate fictivă. Avem de-a face cu realitatea”, a afirmat Kot.

„Trebuie să spunem Ucrainei şi ţărilor care o susţin, Marea Britanie şi SUA în primul rând... şi să fie clar. Dacă centrala nucleară Zaporojie este avariată şi are loc un dezastru, două rachete vor lovi imediat centrele voastre nucleare. Una la Washington, cealaltă la Londra. Şi asta e”, a mai adăugat Kot.

Declaraţia lui Kot a fost respinsă de un alt invitat al emisiunii, Aleksei Mukhin, şeful Centrului pentru Informaţii Politice, care a afirmat: „Acest lucru ar declanşa protocolul de distrugere reciprocă, aşa că m-aş abţine sincer să fac astfel de declaraţii”.

Context

Cel mai mare sit nuclear din Europa se află sub ocupaţia ruşilor din luna martie, dar continuă să fie operat de tehnicieni ucraineni. Comandantul garnizoanei de la Zaporojie, Valeri Vasiliev, a publicat, luni, un mesaj de ameninţare pe reţelele de socializare ruseşti Telegram şi vKontake, în care i-ar fi atenţionat astfel pe ucraineni să nu încerce să elibereze sudul Ucrainei, în caz contrar existând riscul unui dezastru nuclear.

Preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat, în luna iunie, că în acest an racheta balistică intercontinentală (ICBM) rusească Sarmat va fi dată în folosinţă. Propagandistul Igor Korotchenko, colonel în rezervă şi redactor-şef al revistei Apărarea Naţională a Rusiei, a avertizat asupra unei ierni în stil nuclear chiar şi fără un atac cu rachete, cauzată de penuria de gaz impusă Occidentului de către Putin.

„Milioane de europeni... sunt îngroziţi de venirea iernii. Va fi ca o iarnă nucleară”, a mai adăugat el. „O apocalipsă în faţa ochilor noştri. Oprirea energiei, lipsa gazului, bătăuşi pe străzi şi încercările disperate ale oamenilor de a supravieţui. Nu va exista mâncare, electricitate şi gaz. Şi principalul lucru este că nu va mai fi nicio speranţă”, a mai afirmat colonelul în rezervă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.