Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lider PSD, despre Piața Universității în 1990: La violenţă se răspunde cu violenţă

mineriada

Presedintele PSD Vrancea, Marian Oprisan, a declarat, duminica, ca partidul nu trebuie sa-si ceara scuze pentru istoria de dupa 1990 si ca fortele de ordine au intervenit 'cat se poate de natural' in 1990 in Piata Universitatii.

"Eu cred că nu trebuie să ne cerem scuze pentru că PSD este partidul care s-a născut în flăcările Revoluţiei din decembrie 1989. Când noi am dărâmat regimul comunist împreună cu poporul român care a ieşit în stradă, nu a fost o simplă revoltă. Din vid, din 1989, când nu mai exista nicio instituţie în picioare, noi am construit ceea ce azi numim statul democratic din România", a spus el.

"Despre Piaţa Universităţii, sigur, am şi eu regretele mele şi nu aş vrea ca acele evenimente să se mai repete, dar eu cred că, din motive istorice, avem obligaţia să ne aducem aminte care era la vremea respectivă situaţia şi anume că, după ce la 20 mai fuseseră alegeri liberă unde FSN obţinuse 86% din voturi, totuşi, o mişcare nereglementată, nedemocratică la acel moment nu a făcut altceva decât să perturbe foarte grav Capitala. (...) Cum le place americanilor să spună, sunt şi victime colaterale. Mişcarea din Piaţa Universităţii din 1990 trebuia să înceteze odată ce poporul a decis care îi sunt conducătorii. (...) (Intervenţia forţelor de ordine a fost corectă la acel moment - n.r.), categoric. Imaginaţi-vă că azi, în Pţa. Universităţii, când avem o ţară democratică, sar nişte oameni cu sticle Molotov, se aşază în faţa Guvernului neautorizat. Ce vor face forţele de ordine? Îmi pare rău, dar felul în care au intervenit a fost cât se poate de natural. Niciodată, nicio democraţie consolidată, uitaţi-vă în SUA: la violenţă se răspunde cu violenţă", a mai declarat Oprisan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.