Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lider PSD, ironii la adresa protestatarilor #rezist: 'Să facă un partid unic, cu Kovesi preşedinte, prim-ministru şi împărat. Au 5%, cu tot SRI-ul în spate'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam rezist

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat miercuri că PSD va modifica "mult" Codurile penale, iar întrebat de ce miniştrii cu probleme penale vor face parte din Cabinetul Dăncilă, acesta a răspuns "pentru că putem". De asemenea, el spune că protestatarii care nu sunt de acord cu reforma din Justiţie, "să facă un partid unic, cu Kovesi preşedinte, prim-ministru şi împărat", potrivit news.ro.

“Pentru că putem. Da, putem. PSD este ţinta predilectă a personajelor toxice care, împreună, unit, formează statatul paralel. Aceste persoane care folosesc autoritatea în care sunt numiţi - ilegal şi neconstituţional - bugetul, subalternii şi informaţiile pentru a face politică, pentru a stabili cine trăieşte şi cine moare, cine e arestat şi cine e liber”, a răspuns Codrin Ştefănescu, întrebat de Adevărul de ce le permite PSD celor cu probleme penale să facă parte din Guvern.

Vezi și: Delicios și sănătos: Supa-minune de usturoi care te scapă de răceală

De asemenea, întrebat dacă modificarea Codurilor penale va continua, secretarul general al PSD a spus că acestea vor fi modificate "mult", iar dacă protestatarilor nu le convine, "să facă un partid unic, cu Kovesi preşedinte, prim-ministru şi împărat".

"Vor fi modificate Codurile Penale mult. În sens pozitiv. Societatea civilă este partea aia mare din România care ne-a votat şi ne-a dat această împuternicire. Cei de la #rezist, dacă vor să facă un partid unic, cu Kovesi preşedinte, prim-ministru şi împărat, trebuie să vină cu acest program în faţa românilor să-l voteze. Dacă românii vor o ţară cu #rezist, schimbăm şi steagul şi imnul cu #, iar noi ceilalţi ne aplecăm cu respect. Cât nu sunt votaţi şi au 5%, cu tot SRI-ul în spate, cu Coldea cu tot, nu poţi să vii să faci program şi să implementezi nişte idei pentru cealaltă mare majoritate care formează 50% sau 60% şi care a votat", a mai susţinut Codrin Ştefănescu.

Vezi și: De ce oamenii INCOMPETENȚI ajung în funcții de conducere? Efectul Dunning-Kruger

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a răspuns afirmativ, luni, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD, când a fost întrebat dacă vor putea fi miniştri cei cu dosare penale, argumentul său fiind: "Am hotărât să ne facem noi Guvernul, şi nu alte instituţii”.

Întrebat dacă membrii PSD cu dosare penale ar putea face parte din viitorul Guvern, liderul social-democraţilor a răspuns: „Da”.

De asemenea, chestionat de ce nu se vor respecta criteriile de integritate dorite de fostul premier Tudose în privinţa miniştrilor care au demisionat - Rovana Plumb şi Sevil Shhaideh - Dragnea a răspuns: „Am hotărât să ne facem noi Guvernul, şi nu alte instituţii”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.