Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lider PSD: Marea problemă a partidului - instrumentele folosite pentru a ne exercita influența

Ciuperca - guraialomitei.com

Președintele Consiliului Judetean Ialomita, liderul judetean Silvian Ciupercă, a declarat, pentru stiripesurse.ro, ca la nivelul partidului lipseste o reactie pe eticheta de 'baroni' si ca adversarul fundamental al PSD a devenit 'perceptia ca politicienii se imbogatesc facand politica".

In opinia liderului PSD, instrumentele folosite "pentru a influenta oamenii" reprezinta una dintre marile probleme ale partidului.

Reporter: - Ce parere aveti de cele trei etichete – corupti, comunisti, baroni - despre care Victor Ponta a spus ca au fost cauzele pierderii alegerilor?

Silvian Ciuperca: - Un proiect de partid si un proiect de societate este necesar dupa ce am esuat cu un proiect de tara. Nu cred intr-o sinteza de tipul acesta, ca doar trei elemente ar putea sa sintetizeze toate problemele care sunt in fata partidului in acest moment. Un proiect de societate al partidului include si eticheta de care a vorbit premierul, anume o eticheta drept pusa in anumite situatii, nedrept in anumite situatii, dar analiza nu s-a incheiat, se va incheia in momentul in care acest proiect este configurat, proiect care tine seama de faptul ca sunt mai multe generatii in partid, ca sunt in partid si reprezentanti ai institutiilor, ca sunt in partid si militanti care nu au niciun fel de functii, ca suntem un partid de mase si nu de lideri, ca suntem un partid cu doctrina si eu cred ca elaborarea unui asemenea proiect este o intreprindere mult mai complicata.

Am fost unul din cei care a sustinut intotdeauna ca lipseste la nivelul partidului o reactie pe aceasta chestiune, sunt presedinte de Consiliu Judetean de 10 ani de zile si m-a durut personal acest lucru, ca suntem catalogati si nu avem nicio reactie la aceasta chestiune si etichetele care nu sunt inlocuite de alte etichete raman in mentalul colectiv.

In rest, noul proiect de partid si de societate va stabili foarte clar nu ceea ce este la prima impresie emotional, ceea ce este aparent, motivul pentru pierderea alegerilor, ci care este adecvarea noastra ca partid la ceea ce asteapta romanii azi.

- Care au fost factorii care au condus la rezultatul din alegeri?

- A fost un cumul de factori, de adecvare, de diferentiere intre provincii, politica este descentralizata, are mesaje diferite pe zone mai dezvoltate, pe zone putin mai dezvoltate, pe zone istorice, analiza este extrem de complexa si trebuie facuta in detaliu.

Noi consideram ca, de la cel mai important om al partidului, la cel mai putin important, intr-o ierarhie, toti oamenii partidului avem partea noastra de vina, si influenta pe care am exercitat-o a fost o influenta care nu a patruns in anumite medii.

Asta e marea problema a partidului, intrumentele pe care le-am folosit pentru a ne exercita influenta au fost mai bune in Ialomita decat in Sibiu, deci noi am avut instrumente mai potrivite pentru a influenta oameni. De ce nu i-am influentat pana la 80% in Ialomita asta e si o problema a noastra.

- Cum poate scapa partidul de eticheta de baroni?

- Acest lucru este rezultatul unei etape de ani de zile, in care perceptia ca politicienii se imbogatesc facand politica a devenit dominanta. Aceasta perceptie este fundamental adversarul nostru. S-a creat aceasta perceptie si acum numai prin conduita, prin comportament care nu e demagogic, putem sa rezolvam acest lucru.

Sunt un om care traiesc intr-un apartament, n-am vile, n-am conturi, dare eu sunt politician si stiu ca perceptia aceasta, ca oamenii care au facut politica s-au imbogatit, este o perceptie cu care trebuie sa ne luptam.

Sursa foto: guraialomitei.com

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.