Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lider PSD trimis în judecată, sfătuit de Ponta, Dragnea, Sârbu, să facă un pas în spate

PSD

Unii lideri ai PSD i-au sugerat presedintelui CJ Ialomita, Silvian Ciupercă, la sfârşitul anului 2014, să nu se prezinte la audierile din Comisia juridică a Senatului pentru alegerea ca membru în Consiliul Naţional de Integritate (CNI), în contextul suspiciunilor de corupţie care planau asupra sa, potrivit informaţiilor din rechizitoriul prin care preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Ialomiţa a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de corupţie.

Discuţiile cu Victor Ponta, Liviu Dragnea, Ilie Sârbu şi Marian Oprişan au avut loc în perioada noiembrie-decembrie 2014, după ce Silvian Ciupercă a fost propus de Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România să fie ales ca membru al CNI, instituţie care supraveghează activitatea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI).

'În cursul acestor discuţii, o parte din interlocutori îl sfătuiesc să nu se prezinte la audierile din comisia juridică a Senatului. În contextul în care efectua demersuri pentru a avea susţinere în alegerea ca membru în CNI (...), inculpatul Ciupercă Vasile Silvian, pentru a-şi susţine propriile interese, a luat legătura cu senatorul Ilie Sârbu, cu Victor Ponta, Oprişan Marian, Dragnea Liviu, ocazie cu care a arătat că 'i-a transmis lui Chelaru un document vizavi de povestea aceea cu favorizarea unei firme din Timişoara', referindu-se la atribuirea contractului de concesiune către Green Harvest SRL Timişoara', se arată în rechizitoriu.

În conversaţiile pe care le-a avut pe 28 noiembrie 2014 cu Marian Oprişan şi Liviu Dragnea, preşedintele CJ Ialomiţa susţine că suspiciunile de corupţie apărute în cazul său sunt doar creaţii ale presei.

Într-o altă convorbire telefonică, din data de 2 decembrie 2014, Silvian Ciupercă îi explică şi senatorului Ilie Sârbu situaţia în care se află, iar acesta îi sugerează să discute 'cu Victor' sau cu Liviu Dragnea:

'Ciupercă: Eu mâine sunt convocat ca urmare a propunerii UNCJR-ului la Comisia Juridică din Senat pentru  audieri.

Sârbu: Da.

Ciupercă: Acuma, tu nu ţi-ai schimbat impresia despre mine în niciun caz în urma păţaniei de acum o lună de zile. Eu i-am trimis lui Chelaru un document vizavi de povestea aceea cu favorizarea unei firme din Timişoara, da, care ...

Sârbu: Da, da, da.

Ciupercă: A apărut. Acuma, întrebarea mea este următoarea: ... Eu cred că este foarte bine şi un prilej să mă întâlnesc cu presa centrală care, după ce nu s-a întâmplat nimic la Ialomiţa, că ei aşteptau să mă audieze, nu s-a întâmplat nimic, a fost cam bosumflată.

Sârbu: Da.

Ciupercă: Şi eu cred că este foarte bine să folosesc momentul de mâine pentru a le spune: Domnule, asta este situaţia! Dacă vor fi acolo.

Sârbu: Da, da. Da. Tu trebuie să vorbeşti cu Victor sau cu Dragnea.

Ciupercă: Cu Victor?

Sârbu: Da, că ei îmi trimit mie hârtiile.

Ciupercă: Aha! Vorbesc cu Victor.

Sârbu: Şi am înţeles că a zis să o retragem pe-a ta.

Ciupercă- Da? Aşa a zis?

Sârbu: Da'.

În acelaşi context, Silvian Ciupercă a primit un SMS în care era sfătuit să nu se prezinte la audierile din Comisia juridică a Senatului: 'Da, dar nu e bine deloc sa fii acolo! Te rog să mă crezi că îţi vreau doar binele!!!!'.

În răspunsul la acest mesaj, preşedintele CJ Ialomiţa susţine în continuare că ar fi mai bine să meargă la audieri: 'Refuzul meu poate lăsa impresia că mă tem de ceva. Situaţia în care sunt amestecat este clară. Chelaru are toate detaliile transmise de mine. Merită analizată problema imaginii mele!'.

În cele din urmă, Silvian Ciupercă nu s-a prezentat la şedinţa Comisiei juridice a Senatului din data de 3 decembrie 2014.

Preşedintele CJ Ialomiţa a fost trimis în judecată într-un dosar de corupţie, alături de alţi 14 inculpaţi, procurorii propunând menţinerea obligaţiei ca Ciupercă să nu îşi exercite funcţia administrativă.

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, Ciupercă, trimis în judecată sub control judiciar, este acuzat de luare de mită, două infracţiuni de folosirea influenţei şi autorităţii conferite de funcţia de conducere într-un partid politic, în scopul obţinerii pentru altul a unui folos necuvenit, abuz în serviciu asimilat infracţiunilor de corupţie, două infracţiuni de instigare la abuz în serviciu asimilat infracţiunii de corupţie, instigare la fals intelectual şi complicitate la folosirea şi prezentarea cu rea-credinţă de documente, declaraţii false, inexacte sau incomplete, obţinându-se pe nedrept fonduri europene. AGERPRES / (AS - autor: George Onea, editor: Vicenţiu Purcărea)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.