Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lider sindicat, Mitică Iosif spune că nu este rolul, nici sarcina profesorilor să fie paznici în şcoală

botosaninecenzurat.ro
proteste profesori

Preşedintele Sindicatul Liber al Salariaţilor din Învăţământul Preuniversitar (SLSIP) Constanţa, Mitică Iosif, anunţă că nu este de acord ca profesorii să facă de serviciu pe şcoală, după ce elevilor nu le mai este permis acest lucru, spunând că dascălul nu trebuie confundat cu paznicul. Preşedintele SLSIP Constanşa, Mitică Iosif, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că una din modificările făcute în Regulamentul cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ se referă la faptul că elevii nu mai pot fi folosiţi pentru serviciul pe şcoală, considerând că măsura este una bună, dar nu este de acord ca profesorii să fie cei care fac de serviciu în unităţile de învăţământ.

“Ceea ce nu putem accepta este că această povară a fost aruncată acum exclusiv în spatele cadrelor didactice. Mai nou, am semnale că prin anumite unităţi de învăţământ sunt chemaţi să facă de serviciu pe şcoală şi cei din categoria personal didactic auxiliar, secretară, contabilă, informatician, laborant şi chiar şi personal nedidactic. Vreau să o spun tranşant, profesorul nu este şi nu poate fi confundat cu paznicul pentru că el nu a stat în facultate şi nu s-a pregătit pentru această carieră ca să o facă pe paznicul, nici nu este pregătit să facă faţă unei astfel de sarcini”, a afirmat liderul SLSIP Constanţa.

Mitică Iosif mai spune că cei care trebuie să aibă competenţe pe acest aspect sunt agenţii de pază, care ştiu cum să intervină dacă se produce un eveniment violent în şcoală, fie el verbal sau fizic, anunţă news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.