Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lidera AfD ia în considerare să se retragă din viaţa politică

afd

Lidera partidului naţionalist german 'Alternativa pentru Germania' (AfD), Frauke Petry, ia în considerare să se retragă din viaţa politică, relatează ediţia de joi a cotidianului german Tagesspiegel, relatează DPA.

Petry a declarat că are în vedere un viitor în afara politicii 'după patru ani în AfD, care au fost de maximă încordare'. Frauke Petry, care va da naştere celui de-al cincilea său copil în acest an, a preluat conducerea AfD după îndepărtarea de la conducere a fondatorului mai moderat al formaţiunii, Bernd Lucke, în 2015.

De atunci, ea s-a aflat în centrul unor dispute interne la vârful AfD, reaprinse la începutul acestui an de o dezbatere privind excluderea unui membru important al partidului, ce a făcut referire la Memorialul Holocaustului din Berlin ca fiind un 'monument al ruşinii', conform Agerpres.

Petry şi susţinătorii ei din AfD s-au pronunţat în favoarea excluderii, argumentând că disputa a făcut ca partidul să devină o alegere mai puţin acceptabilă social în rândul alegătorilor germani. AfD este creditată cu 9% în sondajele de opinie în perspectiva alegerilor parlamentare din Germania din luna septembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.