Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lidera colectivului disident cubanez al 'Doamnelor în Alb' şi soţul ei au fost eliberaţi din arest

Pixabay
Cuba steag flag

Lidera colectivului disident cubanez al ''Doamnelor în Alb'', Berta Soler, şi soţul ei, Angel Moya, au fost eliberaţi luni după ce fuseseră arestaţi timp de mai multe ore, au anunţat mai mulţi disidenţi cubanezi pe reţelele de socializare, transmite agenţia EFE.

Cei doi soţi activişti şi alţi membri ai respectivei mişcări au fost arestaţi duminică în timp ce încercau să iasă, pentru a patra duminică la rând, la un protest prin care cer eliberarea celor deţinuţi pentru participarea la protestele antiguvernamentale din 11 iulie.

Alţi nouă membri ai aceleiaşi organizaţii au reuşit să intre în biserici duminică, o modalitate pentru ei de a manifesta în Cuba, unde orice formă de protest este reprimată. Pe lângă Berta Soler şi Angel Moya, tot duminică au fost reţinute din acelaşi motiv şapte femei, care între timp au primit amenzi, potrivit Agerpres.ro.

Mişcarea ''Doamnelor în Alb'' a apărut în Cuba în anul 2003, după valul de represiune cunoscut sub numele de ''Primăvara Neagră''. Doi ani mai târziu, acest colectiv disident a primit Premiul Saharov pentru libertatea de gândire, o distincţie anuală acordată de Parlamentul European pentru a evidenţia activitatea unor disidenţi politici.

Conform autorităţilor de la Havana, această mişcare se află în slujba Washingtonului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.