Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lidera opoziţiei belaruse din exil, Svetlana Tihanovskaia: 'Este puţin probabil ca Belarus să intervină în războiul din Ucraina'

tvr.ro
Svetlana Tihanovskaia

Lidera opoziţiei belaruse din exil, Svetlana Tihanovskaia, a declarat marţi că este puţin probabil ca Belarusul să intervină militar în Ucraina, în pofida alianţei dintre Moscova şi Minsk, potrivit AFP.

'Am mari îndoieli că trupele, soldaţii belaruşi vor participa la invazia (rusă) în Ucraina', a afirmat ea într-o conferinţă de presă la Varşovia.

Potrivit ei, 'armata belarusă este extrem de demoralizată'.

Soldaţii nu vor să lupte împotriva ucrainenilor, care sunt pentru ei o 'naţiune prietenă', şi 'nu vor să moară pentru Lukaşenko sau Putin', a mai spus Tihanovskaia, potrivit Agerpres.ro.

De la începutul invaziei Rusiei în Ucraina la 24 februarie, Belarusul serveşte drept bază din spatele frontului pentru forţele militare ruse.

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a acuzat duminică Ucraina că ar fi vizat ţinte militare de pe teritoriul ţării sale, ameninţând să riposteze 'instantaneu oricărei lovituri inamice', un mesaj clar la adresa Kievului şi Occidentului.

Svetlana Tihanovskaia trăieşte în exil în Lituania după alegerile prezidenţiale din august 2020 din Belarus. Ea a revendicat victoria în urma acestui scrutin în faţa prorusului Aleksandr Lukaşenko, care a fost acuzat de fraude pe scară largă, ceea ce a dus la declanşarea unui val de contestare în întreaga ţară.

Soţul ei, video-bloggerul disident Serghei Tihanovski, se află în continuare încarcerat în Belarus.

În cursul vizitei sale la Varşovia, Svetlana Tihanovskaia s-a întâlnit cu preşedintele polonez Andrzej Duda şi cu premierul Mateusz Morawiecki, notează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.