Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lidera opoziţiei din Belarus, Maria Kolesnikova, susține că Securitatea a amenințat-o că o taie în bucăți

BBC News
Maria Kolesnikova, una dintre reprezentantele opoziţiei din Belarus, a fost răpită

Lidera opoziţiei din Belarus, Maria Kolesnikova, are acuzații grave la adresa forțelor de securitate loiale președintelui Alexandr Lukaşenko. Ea a declarat că ofiţerii de securitate i-au pus o pungă pe cap şi au ameninţat că o vor ucide atunci când au reţinut-o, anunță MEDIAFAX.

Declarația a fost făcută prin intermediul avocatului deoarece Kolesnikova se află în detenție.

Lidera opoziţie din Belarus, Maria Kolesnikova, a declarat că ofiţerii de securitate i-au pus o pungă pe cap şi au ameninţat că o vor ucide atunci când au încercat să o ducă cu forţa în Ucraina, la începutul acestei săptămâni. Kolesnikova, o lideră proeminentă a protestelor izbucnite de o lună în Belarus împotriva realegerii preşedintelui Alexandr Lukaşenko, a dejucat încercarea de expulzare prin ruperea paşaportului. Acum, ea se află în detenţie în capitala Minsk. Potrivit Reuters, declarația a fost făcută cu ajutorul avocatului, iar acesta a anunțat că va depune o plângere penală împotriva autorităţilor din Belarus, inclusiv a poliţiei secrete KGB.

Citește și: USR-PLUS propune o persoană condamnată penal la funcția de primar! Reacție incredibilă a lui Dacian Cioloș .

Kolesnikova a mărturisit în declaraţie că s-a temut cu adevărat pentru viaţa ei.

„Mi s-a spus în privat că dacă nu părăsesc în mod voluntar Republica Belarus voi fi dusă afară oricum, în viaţă sau în bucăţi. Au existat de asemenea ameninţări că voi fi închisă pentru 25 de ani”, a declarat Maria Kolesnikova.

Belarus se confruntă cu o criză politică de amploare după ce numeroși cetățeni au declanșat proteste susținând că președintele Alexandr Lukaşenko a fraudat alegerile din 9 august. Lukaşenko neagă că a fraudat scrutinul pe care l-a câştigat cu 80% dintre voturi şi i-a reprimat pe cei care îi cereau demisia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.