Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lidera social-democraţilor suedezi va avea o a doua şansă de a forma un guvern

thelocal.com
Magdalena Andersson

Lidera social-democraţilor suedezi, Magdalena Andersson, care a demisionat miercuri din funcţia de prim-ministru la doar câteva ore după ce obţinuse votul parlamentului, va avea o a doua şansă de a forma un guvern, a anunţat joi preşedintele legislativului, Andreas Norlén, transmit AFP şi Reuters.

Andersson a demisionat pentru că Verzii au decis să iasă din coaliţie după ce parlamentul a respins proiectul de buget al guvernului în favoarea celui alternativ înaintat de trei partide de dreapta din opoziţie.

Deşi aleasă prim-ministru, Andersson, o economistă în vârstă de 54 de ani, nu a avut timp să preia oficial funcţia de la premierul în exerciţiu, social-democratul Stefan Lofven.

Citește și: Prima femeie care ocupă funcția de premier din Suedia și-a dat demisia la câteva ore după numire

'Regret profund evenimentele petrecute în parlament ieri (miercuri)', care 'par de neînţeles poporului suedez şi erodează încrederea în sistemul politic', a declarat preşedintele acestui for într-o conferinţă de presă.

După discuţii cu şefii partidelor, el a concluzionat că intenţiile lor rămân neschimbate în ce priveşte alegerea viitorului prim-ministru, potrivit Agerpres.ro.

Norlen a anunţat că, în aceste condiţii, o nominalizează din nou pe Magdalena Andersson pentru postul de prim-ministru, iar votul va avea loc luni, 29 noiembrie.

Ea va încerca să formeze un guvern minoritar al social-democraţilor, partid care deţine 100 din cele 349 de locuri din legislativ.

Suedia are programate alegeri generale în septembrie 2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.