Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderii ALDE îi dau ORDINE lui Eugen Nicolicea, propus ministru al Justiției: Ce vor să știe oamenii conduși de Călin Popescu Tăriceanu

Inquam Photos / Octav Ganea
Eugen Nicolicea

Deputatul Varujan Vosganian, preşedintele filialei ieşene a ALDE, a declarat vineri, la Iaşi, că aşteaptă de la viitorul ministru al Justiţiei să prezinte Parlamentului şi opiniei publice numărul funcţionarilor publici care sunt sau au fost urmăriţi penal pe o perioadă mai lungă de trei ani.

"Potrivit Codului Penal, funcţiile asimilate funcţiilor publice sunt cele care îndeplinesc o responsabilitate socială şi care îşi desfăşoară activitatea în urma autorizării de o instituţie publică. În categoria funcţiilor asimilate intră funcţionarii din bănci, medicii, judecătorii şi alte categorii", a declarat deputatul Varujan Vosganian, care este şi vicepreşedinte la nivel naţional al ALDE, informează agerpres.ro.

Citește și: Bomba care aruncă-n aer scena politică: Lovitura decisivă pe care ar putea-o primi Klaus Iohannis, după pensionarea lui Augustin Lazăr

El a precizat că se referă nu numai la dosare ale DNA, ci deschise de toate direcţiile de parchet ale Ministerului Public.

Parlamentarul ALDE a adăugat că trebuie aflat şi "care sunt dosarele pentru care s-a declanşat urmărirea penală şi ea s-a închis prin suspendarea urmăririi penale, şi care a fost perioada în care persoanele urmărite au aşteptat ca dosarul să fie închis".

Citește și: Viorica Dăncilă aruncă bomba! Dă semnalul pentru candidatura lui Liviu Dragnea la prezidențiale

Varujan Vosganian a spus că aşteaptă de la viitorul ministru al Justiţiei să comunice şi pentru ce persoane de la 1 ianuarie 2016 s-a dat verdictul "fapta nu există" sau "fapta nu este prevăzută de legea penală" în primă instanţă, dacă procesul nu s-a încheiat.

Cea de-a patra solicitare vizează şi persoanele de funcţie publică pentru care în perioada 1 ianuarie 2016 şi până astăzi procesul s-a soluţionat definitiv prin achitarea respectivelor persoane.

Citește și: Mutarea anului în fotbal! Gigi Becali vrea să-i ia ‘averea’ lui Hagi

"După opinia mea o astfel de evaluare trebuie să fie pe masa Parlamentului European care va fi validat după 26 mai 2019. Este cea mai bună formulă ca membrii viitoarei comisii Europene şi membrii viitorului Parlament European să ia act de realităţile din lumea justiţiei din România", a mai declarat Varujan Vosganian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.