Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderii Australiei, Canadei și Noii Zeelande sunt îngrijorați de suferința continuă a palestinienilor și cer o încetare imediată a focului în Fâșia Gaza

gazaa11

Liderii Australiei, Canadei şi Noii Zeelande şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la "suferinţa continuă" a palestinienilor şi au cerut o încetare a focului în Fâşia Gaza, transmite miercuri AFP, citat de Agerpres.

Într-o declaraţie comună, prim-miniştrii Antony Albanese, Justin Trudeau şi Christopher Luxon au apărat dreptul aliatului lor israelian de a lupta împotriva mişcării islamiste palestiniene Hamas, ca răzbunare pentru atacul sângeros din 7 octombrie, dar şi-au exprimat îngrijorarea faţă de bombardarea continuă de către Israel a Fâşiei Gaza, unde au murit peste 18.000 de oameni, potrivit Hamas, şi unde situaţia umanitară este catastrofală.

"Suntem alarmaţi de scăderea spaţiului de siguranţă pentru civilii din Gaza", au spus aceştia.

"Preţul înfrângerii Hamas nu poate fi suferinţa continuă a tuturor civililor palestinieni", au adăugat cei trei lideri.

Marţi, Adunarea Generală a ONU a adoptat cu o majoritate covârşitoare o rezoluţie care cere o "încetare a focului umanitară imediată" în Gaza, iar preşedintele american Joe Biden a avertizat Israelul cu privire la o erodare a sprijinului în rândul opiniei publice mondiale din cauza "bombardamentelor nediscriminatorii" asupra Fâşiei Gaza.

În declaraţia lor comună, cei trei premieri au spus că "susţin eforturile internaţionale urgente pentru o încetare a focului de durată". Dar acest lucru nu poate fi unilateral. (...) Hamas trebuie să elibereze toţi ostaticii, să nu mai folosească civilii palestinieni ca scuturi umane şi să depună armele", au adăugat ei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.