Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderii celor mai puternice șapte economii ale lumii, la aceeași masă - Cu ce speranță merge UE la summitul G7

G7

Uniunea Europeană speră să atenueze tensiunile comerciale cu preşedintele american Donald Trump la summitul Grupului celor mai dezvoltate şapte naţiuni ale lumii (G7) care va avea loc în Franţa în acest weekend, a declarat joi un oficial al UE, transmite Reuters, conform news.ro.

Disensiunile transatlantice vor fi un subiect important al summitului, la care vor fi discutate divergenţele comerciale, cele referitoare la Iran şi la schimbările climatice.

UE a anunţat în iulie că va reacţiona cu taxe vamale suplimentare aplicate unor bunuri americane în valoare de 35 de miliarde de euro, dacă Washingtonul va impune tarife punitive automobilelor europene.

Radu Banciu, ironie la adresa Noricăi Nicolai: n-am mai auzit așa ceva de la Corneliu Vadim Tudor

Războiul comercial dintre China şi Statele Unite provoacă temeri legate de un declin economic global.

”Considerăm că tensiunile comerciale sunt cel mai important factor de risc pentru creşterea economiei globale. Blocul va încerca să le detensioneze şi să se concentreze pe agenda comercială pozitivă a UE şi SUA”, a spus oficialul european.

De la vizita preşedintelui Comisiei Europene Jean-Claude Juncker la Washington, în urmă cu un an, importurile UE de gaze naturale lichefiate s-au triplat, iar cele de soia s-au dublat, potrivit oficialului.

UE va prefera să rezolve disputa dintre Boeing şi Airbus, referitoare la subvenţii, fără să recurgă la tarife, a adăugat acesta.

Separat, un oficial al administraţiei Trump a declarat că Washingtonul ar putea conveni cu noul premier britanic Boris Johnson o declaraţie referitoare la comerţ, la reuniunea G7 din staţiunea franceză  Biarritz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.