Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderii de la Kabul încep să impună oridinea în rândurile talibanilor: Fără arme, uniforme sau vehicule în parcurile de distracții

TOLO.news
talibani

Combatanţii talibani nu vor mai avea voie să poarte arme în parcurile de distracţii din Afganistan, a anunţat miercuri un purtător de cuvânt al mişcării islamiste, relatează Reuters, care califică decizia drept o măsură menită să amelioreze imaginea noului regim de la Kabul, notează Agerpres.

''Mujahedinii Emiratului Islamic nu au voie să intre în parcurile de distracţii având arme, uniforme militare şi vehicule'', a afirmat principalul purtător de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, într-o postare pe Twitter.

''Ei sunt obligaţi să respecte toate regulile şi reglementările din parcurile de distracţii'', a adăugat Mujahid.

După preluarea puterii în august anul trecut, talibanii au încercat să prezinte o imagine mai moderată decât cea din precedenta perioadă în care au guvernat, între 1996 şi 2001.

Luptătorii talibani, dintre care mulţi au participat în ultimii 20 de ani la insurgenţa contra guvernului susţinut de SUA, s-au îmbulzit în parcurile de distracţii din oraşele afgane după ce au preluat controlul la Kabul.

O atracţie specială pentru talibani a reprezentat-o unul dintre cele mai mari parcuri de distracţie din Kabul, unde luptătorii înarmaţi cu arme automate au stat la coadă pentru a se da în carusel, sub privirile iritate ale vizitatorilor obişnuiţi.

Majoritatea combatanţilor au declarat pentru Reuters că nu mai fuseseră la Kabul până când talibanii au intrat în capitala afgană, în 15 august anul trecut, iar unii dintre ei au fost nerăbdători să viziteze parcul de distracţii, înainte de a reveni la responsabilităţile lor în diverse locuri din ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.