Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderii de sindicat din teritoriu nu renunță la grevă - Nu noi decidem, ci profesorii. La Suceava, dascălii nu revin la ore

BZI
Laviniu Lacusta USLIP Iasi

Greva din Educție nu s-a încheiat peste tot, așa cum s-a crezut după anunțul Guvernului. La Suceava profesorii au decis să nu revină la catedre de mâine. Iar lucrurile ar putea sta la fel și la Iași, notează News.ro.

Liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (USLIP) Iaşi, Laviniu Lăcustă, a declarat că profesorii ieşeni vor fi consultaţi, luni după-amiază, privind prevederile ordonanţei cu salariile din învăţământ şi că abia apoi va fi luată o decizie privind suspendarea acţiunii de protest, scrie News.ro.

Laviniu Lăcustă a declarat pentru News.ro că această consultare se va încheia în cursul serii şi că abia apoi va fi luată decizia reîntoarcerii profesorilor la catedră.

”Nu noi, liderii, decidem ce facem, ci membrii noştri. Trebuie să îi consultăm în privinţa ordonanţei aprobată azi în Guvern. Dacă 51 la sută dintre membrii optează pentru grevă, atunci Iaşiul rămâne în grevă”, a afirmat liderul sindical Laviniu Lăcustă.

Întrebat dacă astfel de consultări au loc şi în alte judeţe, Lăcustă a răspuns: ”Nu ştim şi nici nu e treaba noastră, noi asta facem la Iaşi”.

Liderii sindicali din educaţie Simion Hăncescu şi Marius Nistor au prezentat luni, într-o conferinţă de presă, cifre din care rezultă că majoritatea covârşitoare a şefilor de filiale s-au pronunţat în favoarea suspendării grevei. Precizările vin în contextul în care în mai multe judeţe cadrele didactice au declarat că nu au fost consultate sau că nu sunt de acord cu întreruperea protestului. Liderul FSLI Simion Hăncescu a răspuns şi acuzaţiilor de trădare care au fost aduse de liderilor sindicali de către unele cadre didactice.

La Sucecava, greva nu s-a încheiat

Preşedintele Alianţei Sindicatelor din Învăţământ (ASÎ) Suceava, prof. Giani Leonte, a declarat, luni, că dascălii din judeţ vor rămâne în grevă, la cererea acestora, protestele urmând să se desfăşoare pe parcursul întregii săptămâni, scrie Agerpres.

"Colegii au spus că vor să rămână. Mesajul cu care s-a plecat de la mitingul de azi este că greva continuă", a spus Giani Leonte.

Potrivit lui Leonte, liderii federaţiilor au anunţat că greva este suspendată deoarece rata de participare a scăzut la nivel naţional şi că exista riscul ca această rată să scadă sub 50%.

El a precizat că la Suceava rata de participare pe unităţi şcolare de 83%, cu o participare de 50%, iar în cursul zilei de marţi urmează să se constate dacă rata de participare la grevă va mai fi de peste 50% în judeţ.

Peste 1.500 de angajaţi din şcolile sucevene au protestat şi luni în centrul municipiului Suceava şi au scandat "Ne-aţi trădat", "Ne-aţi dezamăgit" sau "Ne-aţi minţit", după ce s-a anunţat că greva a fost suspendată.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.