Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderii din America Latină, Spania şi Portugalia cer elaborarea unui acord pandemic global, la Summitul Iberoamerican

Wine and Travel with www.amandabarnes.co.uk
America de Sud

Şefii de stat şi de guvern din America Latină, Spania şi Portugalia au cerut comunităţii mondiale să elaboreze un acord pandemic global, informează joi DPA.

Liderii latinoamericani s-au plâns miercuri de o distribuire nedreaptă a vaccinurilor, la adunarea generală a celui de-al 27-lea Summit Iberoamerican în Andorra, potrivit agerpres.ro.

"Ţările bogate au cumpărat mai mult de jumătate din toate vaccinurile, în timp ce ele reprezintă doar 16% din populaţia globală", a declarat preşedintele Boliviei, Luis Arce.

Prim-ministrul spaniol Pedro Sanchez a promis că ţara sa va furniza în acest an Americii Latine 7,5 milioane de doze, într-un mesaj postat pe Twitter.

O cooperare globală mai bună este "esenţială", a spus premierul portughez Antonio Costa. "Nu trebuie să se permită ca unii să aibă dreptul să-şi vaccineze populaţia şi alţii nu. (...) Acest lucru este în interesul tuturor", a adăugat el. "Nicio ţară nu îşi poate ţine frontierele închise pentru totdeauna", a mai avertizat Costa.

Papa Francisc, originar din Argentina, a pledat pentru o distribuţie egală a vaccinurilor, într-un mesaj adresat summitului.

La acest aşa-numit "summit pentru refacere", reprezentanţii a 22 de ţări cu o populaţie combinată de 670 milioane de locuitori au chemat la o strânsă cooperare pentru a opri consecinţele sociale şi economice ale crizei coronavirusului.

Reconstrucţia trebuie să fie echitabilă şi durabilă, au declarat organizatorii.

Grupul caută să obţină "finanţare internaţională rapidă şi flexibilă" pentru programele de reconstrucţie şi un "pact social care să nu lase pe nimeni în urmă", au adăugat ei.

Majoritatea delegaţiilor au participat online din cauza pandemiei.

În ciuda faptului că a spus că va lua parte, preşedintele Venezuelei Nicolas Maduro nu a participat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.