Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderii echipelor de baschet din NBA fac apel pentru donarea de plasmă: 'E nevoie de orice supravieţuitor'

Puterea
plasma umana sange recoltare

Liderii echipelor de baschet din Liga americană fac apel pentru donarea de plasmă. „Acum, mai mult decât oricând, trebuie să ne ajutăm unul pe altul”, spune Marcus Smart, de la Boston Celtics, anunță MEDIAFAX.

Într-un mesaj emoţionant postat pe Instagram, Marcus Smart de la Boston Celtics, care s-a vindecat recent de coronavirus, spune ce ajutor imens pentru cei aflaţi în stare gravă este plasma cu anticorpi.

Citește și: Dumitru Coarnă: ‘A fost stabilit ca, începând cu data de astăzi, să fie revocate toate’ .

El explică faptul că procedeul este sigur şi nu produce durere donatorului. Şi alţi colegi i-au urmat exemplul şi au postat mesaje asemănătoare.

„Acum, mai mult decât oricând, trebuie să ne ajutăm unul pe altul. Dacă ai avut coronavirus cum am avut şi eu, poţi ajuta mulţi oameni. Plasma din sângele tău poate literalmente salva vieţi. Dar trebuie să ne grăbim. Avem nevoie de orice supravieţuitor. Avem nevoie de tine, şi de toţi cei pe care îi ştii, să-i rugăm să doneze plasmă. E sigur, e uşor, e fără durere! Să învingem Covid 19 împreună!”, a declarat Marcus Smart, jucător de la Boston Celtics.

De altfel, în SUA timpul de aşteptare pentru o doză de plasmă convalescentă este de maximum 48 de ore.

În România, timpul de așteptare poate depăşi şi 10 zile.

Americanii au văzut potenţialul imens de vindecare pe care îl are plasma şi s-au mobilizat rapid. Mai mulţi actori, printre care şi Tom Hanks, dar şi autorităţi din sistem au îndemnat pacienţii vindecaţi de Covid să doneze.

„Plasma ta are anticorpi care îi poate ajuta pe alţii să lupte împotriva Covid. Vă rog, donaţi plasmă acum, puteţi efectiv să salvaţi vieţi! Un pacient vindecat de Covid 19 poate salva viaţa altor 3 pacienţi donând plasmă”, a declarat medicul Jerome Adams, din New York.

Citește și: Alexandru Rafila, despre imunizarea în masă: Se poate întâmpla în câțiva ani de zile

La noi, pacienţii care au donat şi-au scris mesajul pe Facebook, dar nu există o campanie publică iniţiată de Ministerul Sănătăţii, deşi Florin Hozoc, cel care a donat statului mai multe aparate de plasmafereză, a creat chiar şi un spot în acest sens.

„Am pus la dispoziţie statului român inclusiv spoturi video care să poată să fie difuzate. Au fost refuzate de către autorităţi şi nici nu au făcut alte campanii până în prezent, În România aştepţi şi 10 zile, în zece zile se moare”, spune Florin Hozoc, CEO-ul firmei care a donat statului aparate de plasmafereză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.