Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderii europeni au decis: pentru ce perioadă se va amâna Brexit

Brexit

Potrivit unui proiect de acord realizat de liderii de la Bruxelles, Uniunea Europeană va aproba amânarea termenului pentru Brexit până la 31 ianuarie 2020, cu posibilitatea ieșirii mai devreme a Marii Britanii dacă un acord în acest sens va fi ratificat de Londra. Conform contidianului The Guardian, documentul privind extinderea a circuat în interiorul statelor membre ale Blocului comunitar și urmează a fi aprobat luni.

Citește și: SONDAJ CURS - Klaus Iohannis defilează, Dăncilă se menține. Dan Barna gâfâie după ancheta Rise Project

Uniunea Europeană va oferi liderilor de la Londra o extindere a termenului de ieșire a Marii Britanii din Blocul comunitar de trei luni, cu posibilitatea reducerii acestuia dacă un acord va fi ratificat de Parlamentul britanic, conform unei schițe a acordului, citată de cotidianul The Guardian.

În urma extinderii termenului pentru Brexit, Marea Britanie va putea ieși din Uniunea Europeană în prima zi a lunii ce urmează celei în care acordul va fi ratificat, informează Mediafax.

Până la publicarea oficială a hotărârii liderilor de la Bruxelles, schimbări ale clauzelor acordului ar putea apărea.

„Perioada oferită pentru articolul 50 (3) TEU (Trataul privind Uniunea Europeană, n.red.) așa cum a fost extinsă prin decizia (EU) 2019/584, va fi reamânată în continuare până la 31 ianuarie 2020”, informează schița acordului citată de The Guardian.

O declarație a Uniunii Europene atașată la această schiță stipulează faptul că blocul nu va renegocia retragerea acordului și că Marea Britanie are obligația de a numi un candidat pentru Comisia Europeană, după ce Boris Johnson a afirmat că nu va transmite un astfel de candidat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.