Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderii europeni, între care și Klaus Iohannis, s-au ridicat și au plecat: Summitul privind bugetul multianual al UE s-a încheiat cu un EȘEC

Administratia Prezidentiala
Klaus Iohannis summit

Summitul UE dedicat obţinerii unui acord privind cadrul financiar multianual pentru perioada 2021-2027, la care a participat și Klaus Iohannis, s-a încheiat abrupt vineri seară, după ce liderii statelor membre nu au reuşit să ajungă la o înţelegere, informează DPA.

Cei 27 de şefi de stat şi de guvern au petrecut două zile într-o încleştare privind bugetul UE pe 2021-2027, fiind evidentă o diviziune profundă între statele net contributoare şi cele care au dorit menţinerea nivelului cheltuielilor, informează agerpres.ro.

Citește și: Călin Popescu Tăriceanu, despre referendumul privind taxa Oxigen:Nu există o soluție perfectă

"Summitul s-a încheiat", a postat, pe Twitter, Barend Leyts, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Consiliului European, Charles Michel.

"Am muncit foarte mult pentru a ajunge la un acord. Din nefericire, astăzi nu a fost posibil să ajungem la un acord. Ne-am dat seama că avem nevoie de mai mult timp", a declarat Charles Michel, potrivit site-ului Politico.eu, la finalul reuniunii Consiliului European.

Citește și: Scandal-monstru în Poliție! Pe cine ar proteja Marcel Vela – Reacție dură, după articolul Bugetul.ro

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a confirmat că negocierile au fost suspendate. "A devenit evident că diferenţele erau prea mari pentru a se putea ajunge la un acord, de aceea am anulat negocierile. Preşedintele Consiliului European va decide o nouă reuniune după consultări cu statele membre", a afirmat Angela Merkel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.