Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderii fostului PNL au declanșat o vastă Operațiune menită a salva brandul PNL

revista presei

Evenimentul Zilei:

În cazul Stenogramelor, nimeni din PNL nu dezminte adevărul că Teodor Atanasiu a făcut declarațiile consemnate în stenograme... Teodor Atanasiu a dat curs unei stări de spirit în PNL: Convingerea tot mai acută că PDL e o povară pentru fostul PNL. O situație care poate fi soluționată fie prin plecarea PDL, fie prin punerea cu botul pe labe a Grupării.Din acest punct de vedere, deși nu mă aventurez în a da drept sigură scurgerea ca provocată chiar de liderii fostului PNL, ea a fost din toate punctele de vedere în folosul liberalilor pe stil vechi: 1. S-a vrut un test pentru a vedea dacă PDL-iștii sînt dispuși să accepte, de dragul rămînerii în PNL, și alte umilițe publice. 2. Un semnal dat liberalilor pe stil vechi din țară că fuziunea nu merită sacrificarea puterii deținute în teritoriu în favoarea PDL-iștilor. 3. O pregătire psihologică a terenului pentru desemnarea Alinei Gorghiu de către Klaus Iohannis ca premier și nu a lui Cătălin Predoiu. 4. Un Mesaj dat opiniei publice potrivit căruia ei, liberalii autentici, rămîn diferiți de liderii PDL, în ultimă instanță, fuziunea însemnînd dizolvarea PDL în PNL...  în campania electorală, indiferent că va fi la Putere sau în Opoziție, PSD se va concentra pe corupția liderilor PDL ascunși acum sub numele de PNL. Liderii mai lucizi ai fostului PNL știu asta. Și de aceea, ei au declanșat o vastă Operațiune menită a salva brandul PNL de imaginea de partid corupt impusă de fuziunea cu un partid corupt în anii Guvernării. Scandalul din aceste zile e doar începutul.

Hotnews:

Cele doua scandaluri in jurul hipermarketurilor au dezvaluit doua realitati ingrijoratoare din interiorul PNL. Prima: o alunecare a partidului spre stinga populista. A doua: lipsa oricarui leadership in partid. Liberalii au jucat atit de prost in scandalul preturilor marite si in cel al inchiderii hipermarketurilor duminica incit l-au facut pe Victor Ponta sa para un demn urmas al lui Ronald Reagan sau Margaret Thatcher... "Propunerea de inchidere a supermarketurilor in weekend este o masura populista, stupida", a spus seful PSD. Si culmea e ca are dreptate! (Sa nu ne iluzionam insa: e acelasi Ponta care astazi i-a amenintat public pe angajatii Ministerului Justitiei ca-i da afara daca nu ii avizeaza propunerea legislativa de interzicere a exportului de lemn neprelucrat!) Dar e vorba de acelasi Ponta care escaladase in ultima luna culmi nebanuite ale populismului prin campania presupuselor cresteri de preturi in hipermarketuri... Acestea sint doar doua ilustrari flagrante ale alunecarii PNL - sau a unei parti vocale din PNL - spre stinga. Dar exemple in ultimul an mai sint: pozitia liberalilor in criza francilor elvetieni, insolventa persoanelor fizice, cind au sustinut o solutie la fel de populista ca si PSD; pensiile speciale ale parlamentarilor (tema din care s-au extras cu greu). Sa nu uitam si de votul secret de ieri la proiectul marca Ion Chelaru - Cristiana Anghel prin care arestarea preventiva e mult ingreunata. Toate acestea ne arata o deruta ideologica majora in sinul marelui partid de dreapta. Exista o explicatie rapida: PNL a fost lasat in offside de PSD dupa ce guvernul Ponta a adoptat un proiect de Cod Fiscal care prevede taieri mari de taxe si impozite, adica exact ce isi doreste orice partid de dreapta (nu e locul aici sa discutam de sustenabilitatea noului Cod Fiscal, e suficient sa amintim ca FMI si Comisia Europeana au atentionat asupra unui derapaj major de la tintele de deficit bugetar).

Digi24:

Sute de militari americani, membri ai forţelor de cavalerie, au plecat în marş, la bordul a 80 de blindate, supravegheate din aer de opt elicoptere de luptă, de la baza Mihail Kogălniceanu spre Braşov. E cea mai impresionantă defilare militară văzută în ultimii ani în România. Convoiul militar s-a oprit pentru această seară la Ploiesti, unde soldații, elicopterele şi maşinile de luptă americane s-au întânit cu publicul. Mâine, soldaţii vor ajunge în poligonul de la Cincu unde vor participa la un uriaş exerciţiu militar al NATO. „Un contingent militar se îndreaptă spre Cincu, unde sunt manevrele comandamentului aliat NATO integrat, care s-a transformat cu stat major cu tot de la Napoli la Cincu, pentru câteva zile. Toate aceste manifestări sau dezvoltări, defilări, fac parte din planurile NATO de intervenţie rapidă aşa cum au fost elaborate şi reevaluate în sus la Summitul NATO din Ţara Galilor din toamna anului trecut”, a spus Emil Hurezeanu. „E bine că curiozitatea – dacă ea a existat – sau testul de popularitate la care a recurs armata americană procedând aşa, mărşăluind prin câmpiile Bărăganiului via Ploieşti, spre Cincu.. probabil că voiau să verifice tăria gheţii, „să vedem cum ne primesc românii”. Este una din ţările eminamente pro americane, cu o societate pro americană. E o realitate cunoscută, e un atu strategic într-o astfel de perioadă", a mai spus Emil Hurezeanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.