Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderii landurilor germane bat la ușa Uniunii Europene: Cer să se oprească exporturile de vaccinuri

InSerbia News
germania ue

Liderii landurilor germane au pledat, joi, pentru oprirea exporturilor vaccinurilor anticoronavirus în afara Uniunii Europene, informează agenţia DPA şi publicaţia Süddeutsche Zeitung, anunță MEDIAFAX.

"Eu sunt foarte favorabil analizării unei decizii privind oprirea exporturile de vaccinuri", afirmă Markus Söder, premierul landului Bavaria. "Trebuie să facem tot posibilul ca al treilea val epidemic să nu dureze prea mult", a subliniat Markus Söder.

"Nu ştiu dacă o decizie privind oprirea exporturilor poate fi luată de pe azi pe mâine. Dar în momentul de faţă sunt exportate vaccinuri în ţări care au propriile capacităţi de producţie, care sunt mai avansate cu vaccinarea decât noi. Eu nu pot înţelege acest lucru", a declarat, la rândul său, Michael Müller, primarul Berlinului şi preşedintele Conferinţei premierilor landurilor.

Uniunea Europeană a avertizat, miercuri, că ar putea opri exporturile de vaccinuri spre Marea Britanie, pe care o acuză că nu respectă principiul reciprocităţii.

Citește și: Lovit de amnezie! La o săptămână după ce i-a făcut plecăciuni, Florin Cîțu și-a dat seama că e incompatibil cu Octav Bjoza

Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, a cerut Marii Britanii să permită exporturi de vaccinuri în Uniunea Europeană. "Aprovizionarea cu vaccinuri trebuie să rămână deschisă în ambele direcţii. Trebuie să existe reciprocitate. Dacă situaţia nu se schimbă, atunci trebuie să ne gândim cum să facem exporturile spre ţări producătoare de vaccinuri dependente de gradul deschiderii aplicat de aceste ţări", a afirmat Ursula von der Leyen, conform postului german N-TV.

"Cu Statele Unite avem reciprocitate. Există un flux continuu dus-întors de materii prime şi substanţe pentru medicamente. Însă încă aşteptăm să vină doze din Marea Britanie; prin urmare, aceasta este o invitaţie de a vedea că vin şi doze din Marea Britanie spre Uniunea Europeană, pentru a avea reciprocitate", a subliniat Ursula von der Leyen, amintind că din fabricile de medicamente britanice nu au fost exportate vaccinuri Oxford/AstraZeneca spre UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.