Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderii LUMII reacționează după ATENTATUL de la NISA

sanfrancisco.cbslocal.com
atentat nisa

Atentatul comis joi seara la Nisa, în sud-estul Franţei, soldat cu cel puţin 80 de morţi, între care copii, a provocat un val de indignare printre liderii politici din întreaga lume, potrivit AFP, citat de agerpres.ro

Preşedintele francez, Francois Hollande, a denunţat "un atac al cărui caracter terorist nu poate fi negat", calificându-l drept "monstruos". "Întreaga Franţă se află sub ameninţarea terorismului islamist", a afirmat el într-o alocuţiune televizată, anunţând prelungirea stării de urgenţă, care urma să se încheie la 26 iulie, cu încă trei luni.

Clipe de SUSPANS: Bebeluş de 8 luni pierdut în timpul atacului de la Nisa, regăsit grație Facebook


Premierul Manuel Valls a postat pe Twitter:"Oraşul Nisa lovit de terorism de în ziua sărbătorii noastre naţională. Durere imensă, ţara este în doliu. Francezii vor face faţă". 

Preşedintele SUA, Barack Obama, a condamnat cu fermitate joi seara "ceea ce pare a fi un atac terorist oribil" la Nisa. "Suntem solidari cu Franţa, cel mai vechi aliat al nostru, într-un moment în care ea face faţă acestui atac", a declarat Obama într-un comunicat.

STARE de URGENȚĂ în Franța după atentatul de la Nisa. S-a făcut apel la rezerviști


"În acest 14 iulie (sărbătoarea naţională care marchează Revoluţia franceză din 1789), ne amintim (...) de valorile democratice, care au făcut din Franţa o sursă de inspiraţie pentru întreaga lume", afirmă preşedintele american. 

Într-o declaraţie comună, cele 15 ţări membre ale Consiliului de Securitate al ONU au "condamnat cu cea mai mare fermitate atacul terorist barbar şi laş" la Nisa. 

Secretarul de stat american John Kerry, care asistase la parada militară de 14 iulie la Paris mai devreme în cursul zilei, a denunţat un "atac înspăimântător împotriva unor persoane nevinovate în cursul zilei care celebrează libertatea, egalitatea şi fraternitatea". 

Premierul canadian Justin Trudeau a scris pe contul sau de Twitter: "Canadienii sunt bulversaţi".

Reacția lui Cioloș după atentatul din Nisa: Rămânem solidari împotriva urii şi a violenţei

Bilanțul ATENTATULUI de la NISA: 80 de morți și 18 răniți / FOTO & VIDEO

ATENȚIE IMAGINI DURE - Momentul atacului de la Nisa (18+)/ VIDEO-FOTO

IMAGINI DRAMATICE din Nisa. Ce a rămas în urma atacului (18+)/ foto-video


Noul premier britanic Theresa May a ţinut să fie informată despre "teribilul incident" de la Nisa, potrivit Downing Street, declarându-se "şocată şi îngrijorată". 

Preşedintele brazilian interimar Michel Temer a condamnat "această acţiune abjectă şi scandaloasă" comisă "împotriva unor oameni inocenţi care celebrau cele mai înalte valori universale, libertatea popoarelor, egalitatea între cetăţeni şi fraternitatea". 

Preşedintele mexican Enrique Pena Nieto a exprimat "solidaritatea" ţării sale, în timp ce omologul său columbian Juan Manuel Santos a spus că respinge "orice formă de violenţă". 

Comisarul european pentru afaceri economice, francezul Pierre Moscovici, a postat pe contul său de Twitter:"Oroarea a lovit din nou Franţa la 14 iulie. Gânduri emoţionate şi revoltate pentru victimele de la Nisa". 

Printre cei care au condamnat atacul de la Nisa se numără şi preşedintele senegalez Macky Sall şi primarul New-York-ului, Bill Blaso.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.