Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderii minerilor din Valea Jiului au intrat în greva foamei

mineri

Liderii Sindicatului Muntele şi consiilile de coordonarea ale departamentelor se află în greva foamei în faţa sediului Complexului Energetic Hunedoara, pentru obţinerea ajutorului financiar necesar cumpărării certificatelor de CO2 şi salvarea locurilor de muncă, se arată într-un anunţ publicat pe pagina de Facebook a sindicatului.

"Liderii Sindicatului Muntele au hotărât declanșarea grevei foamei începând din dimineața zilei de vineri, 24.04.2015! Închiderea CEH este iminentă, iar responsabilii dezastrului economic și social sunt fie în concediu de odihnă, fie în concediu medical protejați de mâna politică. Statul român nu-și asumă un demers avizat de CE, iar noi avem datoria apărării drepturilor și locurilor de muncă”, a declarat Petre Nica, preşedintele Sindicatului Muntele, potrivit gazetadedimineata.ro.

"Am informat la minister, Guvern, am atras atenția în nenumărate rânduri că implicarea politică în activitatea de minerit și energie ne duce la falimentul minerilor și energeticienilor, dar și la îmbogățirea parlamentarilor care au condus CEH. Cer tuturor celor care cred în noi să ni se alăture în acest demers, nu luptăm pentru noi ci pentru locurile de muncă din județ!", a mai spus Petre Nica.

În urmă cu trei zile, Comisia Europeană a aprobat ajutorul de salvare de 30 de milioane de euro pentru Complexul Energetic Hunedoara, considerând că acesta este conform cu normele Uniunii Europene privind ajutoarele de stat și, în plus, România s-a angajat să prezinte un plan de restructurare menit să asigure viabilitatea viitoare a CE Hunedoara, în cazul în care întreprinderea nu va fi în măsură să ramburseze ajutorul pentru salvare după cele șase luni.

Vezi şi: Veste extraordinara pentru mineri. Comisia Europeana salveaza 'Valea Plangerii'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.