Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderii PNL au început ședința în care se decide viitorul Congres: Niciunul nu a dat declarații, Nicolae Ciucă a fost escortat de Rareș Bogdan

Impact
Nicolae Ciuca PNL

UPDATE

La şedinţă au participat 55 de liberali din 79, majoritatea votând pentru aceste două opţiuni, au mai spus sursele citate. Totuşi a existat şi o abţinere, din dorinţa de păstrare a democraţiei în partid, au adăugat sursele amintite.

UPDATE

Gheorghe Flutur a fost ales președinte interimar pentru 7 zile, până pe 10 aprilie, când are loc Congresul

Lucian Bode a fost ales secretar general interimar tot până pe 10 aprilie.

Știrea inițială

Ședința BPN al PNL a început, duminică la Palatul Parlamentului, liderii liberali urmând să se întrunească, de la ora 12.00 în Consiliul Național pentru a convoca un congres pentru alegerea unei noi conduceri, după ce, sâmbătă, președintele partidului și secretarul general au demisionat.

Ședința Biroului Politic Național al Partidului Național Liberal a început, duminică, la Palatul Parlamentului. 79 de lideri participă la ședința în care Gheorghe Flutur va fi desemnat președinte interimar, după demisia lui Florin Cîțu, iar Lucian Bode va fi secretar general interimar, după demisia lui Dan Vîlceanu.

Premierul Nicolae Ciucă a venit la ședință însoțit de prim-vicepreședintele formațiunii, Rareș Bogdan. Liderii PNL nu au dat declarații de presă.

Reuniunea BPN va fi urmată de ședința extraordinară a Consiliului Național al PNL, care se desfășoară tot la Palatul Parlamentului. Consiliul Național va decide convocarea unui congres, probabil pe 10 aprilie.

„Rolul acestei ședințe era foarte simplu - de a avea o discuție față în față cu colegii cu care am pornit la drum acum un an de zile pentru a da un suflu nou Partidului Național Liberal. Era o șansă pentru a le mulțumi că am lucrat împreună și că au fost și momente bune. (...) Aș fi vrut să îmi prezint, bineînțeles, demisia în fața colegilor mei nu s-a putut, nu au fost acolo, așa că doar am înregistrat-o la partid. În acest moment, am demisionat din funcție. Aș fi vrut o discuție serioasă cu colegii mei. Curajul, cred, le-a lipsit”, a spus Florin Cîțu.

Dan Vîlceanu a declarat că vrea să plece și de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, după ce vineri afirma că își dă demisia din funcţia de secretar general al PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.