Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderii PNL continuă războiul cu o instituţie a statului. Turcan: 'Asistăm la o încercare eșuată și jalnică de intimidare a președintelui'

facebook.com
iohannis turcan orban

Vicepremierul Raluca Turcan susţine că preşedintele Klaus Iohannis este victima unei tentative de intimidare după ce acesta a primit amendă 5.000 de lei, de la Consiliul Naţional de Combatere a Discriminării, pentru afirmaţiile referitoare la maghiari. Iohannis a acuzat PSD că „vrea să dea Ardealul ungurilor”. Turcan vede o conspiraţie a PSD împotriva lui Iohannis.

"Decizia CNCD de azi privind unele afirmații ale Președintelui Klaus Iohannis este revoltătoare și demonstrează, din nou, că instituția este profund politizată. Faptul că PSD a salutat imediat hotărârea arată existența unei complicități între partid și consiliu, precum și că instituția este folosită în lupta politică pentru a influența opinia publică.

De asemenea, asistăm la o încercare eșuată și jalnică de intimidare a Președintelui Klaus Iohannis. Nu este pentru prima dată când majoritatea politizată din Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării încearcă să îl cenzureze pe Președintele României.

Este inacceptabil că, în schimb, Consiliul nu a avut nicio problemă cu declarații extrem de grave și discriminatoare ale unor membri PSD la adresa Președintelui României (sesizări soluționate tot azi), considerând că acele afirmații se încadrează în limita libertății de exprimare.

Prin aceste practici, CNCD nu face altceva decât să își aducă grave prejudicii de imagine și să își încalce propriul statut, care menționează că instituția este autonomă", scrie Raluca Turcan pe Facebook.

Președintele Klaus Iohannis va contesta în instanță amenda primită de la Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), șeful statului considerând decizia CNCD „profund politică”, arată Administrația Prezidențială.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.